Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar: Inbrottsvåg närmar sig länet

Polisen varnar nu boende i Jämtlands län för en annalkande inbrottsvåg.

Annons

Efter att ett flertal villainbrott skett i region Nord under de senaste dygnen vill nu polisen varna länsinvånarna, samtidigt som de ber oss att hålla "korpgluggarna" öppna.

Polisen vill uppmärksamma länsborna på en annalkande inbrottsvåg.

Hittills är det mest boende längs kusten som drabbats av stöldligan. Först boende i Norrbotten men nu senast boende i Västernorrland.

– Men vi vet hur fort dessa ligor förflyttar sig. Efter vad vi kan se är de på väg söderut mot våra trakter, säger Oskar Berglund som lämnat polisen i Östersund och numera sitter som regionssvakthavande uppe i Umeå.

Var uppmärksamma mot personer och fordon i villaområden. Försök lägga märke till registreringsnummer eller något annat som kan identifiera fordonen.

Vid vissa tillfällen har hus även fotograferats med mobiltelefoner eller kameror.

– Mest troligt handlar det om en utländskt registrerad vit kombi som kopplas till den senaste tidens inbrott. Ofta är det annars vita skåpbilar som tjuvarna använder sig av, men även vanliga personbilar kan vara av stort intresse för oss, säger Berglund.

Den nu aktuella vita personbilskombin är tillverkad på 90-talet.

– Vi är alltså intresserade av alla sorters fordon och personer som uppträder på ett misstänkt sätt. Detta då det kan röra sig om olika fordon och personer, säger Berglund som tacksamt tar emot information om misstänkta fordon och personer på polisens telefon 11414.

Läs också:

Man anhållen för brand i polisbil

Pojke misstänks ha tänt på polisbil

En person slogs ner och rånades i Östersund

Annons