Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniska utredningen om våldtäkterna dröjer – kan ta upp till fem veckor att bli klara

Den tekniska utredningen kring den senare tidens våldtäkter i länet dröjer. Det är lång väntetid under sommaren, och det kan dröja fyra till fem veckor innan den är klar.

Annons

Det berättar Sanna Matsson vid polisens enhet för grova brott. Samtidigt säger hon att man har hållit flertalet förhör och pratat med vittnen, men att inget av det har lett fram till någon misstänkt. Detta gäller de båda våldtäkterna på Köpmangatan och Storgatan i Östersund, men även den i Lillhärdal i Härjedalen.

Enligt Sanna Matsson påverkar det faktum att man inte har någon frihetsberövad väntetiden för den tekniska utredningen. Detta eftersom fallen då blir nedprioriterade.

Trots att redogörelserna från målsägandena har varit klara har det i övrigt saknats detaljer från vittnesuppgifter som för utredningen framåt. Dock kan det fortfarande finnas personer som har mer att säga, menar Sanna Matsson.

– Tiden i förhållande till brottet kan göra att fler vittnen träder fram, säger hon.

Hon berättar även att det är väldigt svårt att säga på förhand om man kommer att kunna få fatt i någon misstänkt. Detta då nya uppgifter kan dyka upp på väldigt kort tid kort tid.

– Jag vågar aldrig gå på förhoppning, utan jag förhåller mig till mina råa fakta, säger Sanna Matsson om möjligheterna att hitta någon misstänkt.

Analyserna från den tekniska utredningen, som skulle kunna leda polisen vidare i fallen, kan alltså ta fyra till fem veckor att färdigställa.

-----

Läs mer:

Polisen: Inget samband mellan de två överfallsvåldtäkterna

Utredning om våldtäkt i Lillhärdal fortsätter – ingen misstänkt utpekad

Två våldtäkter anmälda i länet – polisen ser ingen koppling till förra helgens fall

Man frisläppt – misstankar om våldtäkt kvarstår

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Annons