Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brukshundsutställning i Sveg lockade från när och fjärran

/
  • Ida och Emma Olsson från Sälen med Hunter, en ungersk Vizcla och collien Vegas, som behöver bygga på lite muskler för att bättre tilltala domarna.
  • Lina Persson och Chuck, en australian shepherd, blev bästa hanhund i sin klass.
  • Liza Einebrant från arrangören Östra Härjedalens brukshundsklubb var kommissarie för dagen.
  • Vita herdehunden Dio fick vänta i buren.
  • Isabelle Lindberg, Monika Dahlström (ursprungligen från Lillhärdal) och Nellie Dahlström for från Delsbo till utställningen i Sveg med Magnum, en terriervalp. Utställningen var öppen även för valpar.
  • Yvonne Brink bedömer hundar av rasen Rottweiler.

Årets officiella utställning för brukshundsklubbar i Sveg hade 131 anmälda hundar.
– Det är lite mer än förra året, säger Liza Einebrant från arrangören Östra Härjedalens brukshundsklubb.

Annons

För att vara en bra bit över 100 hundar, och ägare, så voffades och skälldes det förvånansvärt lite på gräsplanen vid brukshundsklubbens klubbstuga strax utanför Sveg i lördag. Hundarna och ägarna kom från när och fjärran, mest från fjärran faktiskt, och 50 hundraser fanns representerade.

Kommissarie för dagen var Liza Einebrant, hon ansvarade för att utställningen löpte på enligt planerna.

– Vi sådana här officiella utställningar för brukshundsklubbar krävs det att någon har det övergripande ansvaret, en kommissarie, säger hon.

Domarna Bo Wiberg och Yvonne Brink hade fullt upp med att kontrollera hundarna och att de följde respektive rasstandard. Vinst i varje klass ger certifikat som i förlängningen kan ge en utmärkelse till champion. Även icke brukshundar var välkomna till utställningen som för deras del var en så kallad "icke officiell" - utställning, men viktigt ändå för att få bedömning och vana.

– Vi var här i fjol. Det är bra för hundarna att få träning på att vara på utställning och så måste vi bygga upp våra egna nerver också, säger Ida Olsson från Sälen som besökte Sveg med systern Emma och hundarna Vegas, en collie, och Hunter, en ungersk Vizcla.

Annons