Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apporttävlingen lockade storpublik

Fredagens vattenapportävling lockade både många tävlande och en stor publik som vill se hundarnas färdigheter. En av de tävlande var Sanna Hörnell, 11 år från Borlänge, som tränade inför kommande ungdoms-SM i apport.

Annons

Ozzy kom direkt med dummien till Sanna Hörnell.

– Det gick bra idag, bra för att vara honom, säger Sanna Hörnell efter att jaktlabradoren Ozzy apporterat en dummie från dammen inne på skidstadion i Bruksvallarna.

Fredagens tävling arrangeras av Nedre Norra Fågelhundsklubben och hade på fredagen 12 hundar som tävlade. Det är första året som klubben kör en tävling på Game Fair och det blir ett tillfälle även på lördagen, sedan räknas resultatet samman.

Apporttävlingar finns i flera olika klasser, på Game Fair är det vattenapport av dummie som gäller, men det finns även tävlingar där hundar apporterar döda fåglar eller levande fåglar, då i samband med jakt. Det berättar Sanna Hörnells pappa Mats Hörnell. Då är det också domare med som bedömer hundarnas insats.

– Här är det bara tidtagning. Men det är ett jättebra tillfälle för Sanna att få träna, säger han.

– Han brukar går förbi annars men nu kom han direkt till mig. Han är nog lite trött, vi har vandrat i fjällen, säger Sanna Hörnell om Ozzy, innan hon går ut och tävlar även med Leia, även hon en jaktlabrador.

Jaktlabradoren Leia kastar sig ut efter dummien som finns i vattnet.

Annons