Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både arrangörer och utställare nöjda med Game Fair

Helgens Bruksvallarna Game Fair lockade drygt 4500 besökare och det är en liten ökning mot tidigare år. Framförallt verkar alla vara nöjda - såväl gäster som utställare och arrangörerna - och mässgeneralen Magnus Myhr menar att man är supernöjda.

Annons

– Det är bästa Game Fair hittills, säger Magnus Myhr när han sammanfattar mässan.

Arrangörerna för Bruksvallarna Game Fair, Magnus Myhr och Mikaela Sundbaum, var helnöjda med mässan.

Årets mässa i Bruksvallarna har introducerat mer aktiviteter för både barn och hundägare, vilket visat sig vara uppskattat av besökarna.

– Vi ville fokusera på vissa saker lite extra i år och det har varit lyckat med vår Mini Game Fair där barnen fick flera aktiviteter som klätterträd och hoppborg. Även alla aktiviteter för hundar, som kurser och apporttävlingar, har gett positiv respons och vi har sett massvis av hundar på mässan. Men även skyttet och Peder Lamm har varit uppskattat och alla bra utställare. Jag tror faktiskt inte jag hört något negativt på hela helgen, sammanfattar Magnus Myhr.

Flera av de utställare som vi pratat med är mycket riktigt nöjda med Game Fair, speciellt med lördagen.

Eva Ganell till höger tillsammans med Sarah Thoren från Ramundberget.

Ryggsäckar, diverse sporattiraljer och en ihopfällbar kanot. Strömmen av besökare, särskilt under lördagen, som tittade in i Eva Ganells Topsport- tält för att se och köpa sport och fritidsartiklar var jämn och tät.

– Det har varit riktigt trevlig! Vi har kanske inte sålt så jättemycket men det är alltid bra och vara med och synas när det händer något i bygden, säger hon.

Riktigt nöjd är också Mikael Holmström som jobbar på kommunens näringslivkontor.

Mikael Holmström har haft kontakt med flera familjer under mässan som mer eller mindre vill flytta till Härjedalen.

– Jag har haft kontakt med en fem till tio familjer som mer eller mindre är på gång att flytta till Härjedalen, säger han.

– Vi har också fått in den del synpunkter på kommunens arbete, och idéer och tips.

Kolbulleförsäljningen har rullat på. Bitvis var det långa köer. Karin Svensson från Bruksvallarnas byalag räknar med att de sålt runt 1300 kolbullar under Game Fair.

Kolbullarna har gått åt i en rasande fart. Annelie Myhr och Karin Svensson har haft fullt upp.

Även Crister Lindh, från Gällö skog, vittnar om ett bra flöde av människor som passerat utställningstältet.

– Det är "rätt" folk på mässan, sådana som är intresserde av det vi kan erbjuda. Och även de som inte själva är skogsägare har ett intresse. Och så är det ett bra arrangemang, ordning och reda, säger han.

Helt rätt segment folk på mässan för Crister Lindhs företag, enligt honom.

Hos Cecilia Norberg, vd för Fyrfasen, fick barnen rita teckningar om hur de tror vi kommer att få energi i framtiden. Kanske evighetsmaskinen kan vara något för framtida elproduktion?

– Jag är jättenöjd. Vi har en bra plats precis vid ingången och har fått prata med väldigt mycket folk, både lokala och stugägare. Det är knappt vi har hunnit med på två personer, säger hon.

En mycket nöjd vd för Fyrfasen, Cecilia Norberg.

En av teckningarna som barnen fick rita om framtida energilösningar.

Lördagen var den stora dagen av de två mässdagarna och allt som allt kunde man räkna in över 4500 besökare. Under bonusdagen på söndag hölls några hundkurser men det var inget som räknades till statistiken. Däremot kände Magnus Myhr redan på måndagen ett sug inför nästa år.

– Nu är vi otroligt taggade inför nästa år! Vi har redan börjat planera lite, men det är ett ständigt pågående projekt under året. Det viktiga är att vi bibehåller kvalitén och inte sticker iväg och blir för stora på en gång, sammanfattar Magnus Myhr.

Annons