Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruksvallarna Game Fair i helgen

Den 4-6 augusti väntas tusentals besökare till Bruksvallarna Game Fair som går av stapeln för sjunde gången. På fritidsmässan i Funäsdalsfjällen samlas utställare, föreläsare och intresserade från hela landet för att ta del av ett spännande utbud av jakt, fiske, mat, kurser, hantverk, terrängfordon, uppvisningar och mycket mera.

Annons

På fredag den fjärde augusti slås portarna upp och programmet är fullspäckat. Skytte med jaktprofilen Fredrik Myhr och mattorget är en given succé. Hund har fått ett helt nytt område och aldrig tidigare har så många föreläsningar funnits med i programmet.

Pär Holmgren är en av föreläsarna. Han är en av Sveriges mest kända vad gäller väder. Förr som meteorolog på SVT, idag naturskadespecialist hos Länsförsäkringar.

Pär Holmgren, naturskadespecialist hos Länsförsäkringar föreläser om hur klimatförändringarna påverkar vårt län.

Bland uppvisningarna utmärker sig trollkarlen Jacob Schenström som har många SM och NM-guld i Close-up magi på sin meritlista och en 5:e plats från VM. Jacob finns på plats under fredagen och bjuder på show. De yngre får en helt egen föreställning i barnens Game Fair.

Det blir massor att se och uppleva under årets Bruksvallarna Game Fair. Whiskyprovning, lokalt öl, barnens Game Fair, mattorg, nytt hundområde, fisketävling och realistiskt skytte, styckeskurs, 5-kamp, tunnbrödsbakning, radiodjur och lokalt mathantverk är några av höjdpunkterna.

Mathantverk på Bruksvallarna Game Fair

Hunden spelar en av huvudrollerna på Bruksvallarna Game Fair. Agility, vattenapporttävling, nosework uppvisning och uppvisning Älghundlydnad är några punkter på programmet.

Det är första året med Drop in-vigsel på Game Fair. På lördag och söndag kan man gifta sig kyrkligt under bar himmel på mässområdet. Signe Ek, från Tännas och Ljusendals församling berättar att hon haft drop in-vigslar i sin tidigare församling.

– För att kunna vigas måste ni ha hindersprövning från skatteverket och en av er måste vara medlem i Svenska Kyrkan. Ta chansen! Det kan bli fint. Min erfarenhet är att det är en väldig närvaro.

På lördagskvällen blir det gästabud och dans till Kire Ljung och Pelle Ferm band, en given succé som återkommer år efter år. På fredagen underhåller Sam Rocket & his Blues Prisoners.

– Det blir ett fantastiskt Game Fair. Vi har ett starkt startfält bland utställarna och många aktiviteter för besökarna att ta del av, säger mässgeneralen Magnus Myhr.

Annons