Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalens första konstgräsplan

I Bruksvallarna finns Härjedalens första konstgräsplan för fotboll. Inte helt oväntat blev det en privatperson, Lullen Hoflin, som lyckades komma till skott först.

Annons

För ungefär ett år sedan lovade Lullen Hoflin sitt barnbarn Lukas att han skulle få en fin fotbollsplan att träna på i Bruksvallarna. Lullen som själv spelat i Allsvenskan med Djurgården vet att det är träning som krävs för att nå någonstans och när Lukas så gärna ville spela fotboll hemma började farfar Lullen smida planer.

– Först var jag ju inne på att göra en fin gräsyta men fick rådet att lägga konstgräs och det nappade jag på direkt, säger Lullen när han blickar ut över den femmannaplan på 30 gånger 20 meter som ligger direkt utanför husknuten.

Lullen Hoflin, först att lägga konstgräs för fotboll i Härjedalen.

När TH besöker Bruksvallarna är det full fart på planen. Funäsdalens IFs yngre talanger i 10-12 årsåldern har träning under Lars Sundmark.

– Ett bra initiativ som gör att vi kan förlänga säsongen lite. Särskilt på våren kommer det att vara roligt att vara här då det tar rätt lång tid innan det är grönt på Funäsdalens IP.

En femmannaplan passade perfekt att träna på för ungdomarna som spelar i Funäsdalens IF.

När Lullen blickar ut över träningen är han väldigt nöjd att få se alla glada barn.

– De får vara här när de vill och spela, säger Lullen som bor granne med skolan så det erbjudandet lär nyttjas.

– Han gör det bra. Det är ju inplanerat ett område med någon studsmatta också bredvid planen och på andra sidan har du en ridplan som han har ställt iordning. Där är det också full fart, vi kallar det här för Lulleland, säger fotbollsföräldern Pontus Nissblad.

Annons