Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kor, höns och spetsiga fjäll visas i Bruksvallarna

/
  • Kor, ett motiv som Magdalena Brunzell ofta förknippas med.
  • Magdalena Brunzell med motiv från Nordnorge.
  • Närstudie av skor, kvarlämnade i en källartrappa när Magdalena Brunzells trolovade Miq köpte ett hus vid Kallsjön.
  • Tupp av Magdalena Brunzell.

Magdalena Brunzell ställer ut i Vävstugan i Bruksvallarna till i mitten av april. Där visas kor, som hon ofta förknippas med, men även andra djur och dramatiska fjäll. Utställningen heter Bortom fjorden med anledning av de många motiven från Lofoten.

Annons

I de alster som Magdalena Brunzell visar i Vävstugan i Bruksvallarna representeras många olika tekniker. Det är akvarell, äggoljetempera, kol och en blandning av de olika teknikerna. Hon återanvänder även dukar så gamla motiv träder ibland fram under de nya motiven.

Motiven varierar från kor och höns via skor till dramatiska spetsiga fjäll i Lofoten, som undgått inlandsisens framfart. Konstnärinnan hyr sedan tio år en ateljé i Lofoten för att jobba även där.

– Jag gillar det dramatiska, jag gillar fjällen, både fjällen där i Nordnorge och här hemma i Tänndalen. De är väldigt olika. Lofoten har brantare och högre, spetsiga fjäll, som inte nötts ner av inlandsisen. Där finns även havet, säger Magdalena Brunzell.

Hon hämtar även inspiration och kreativitet från resor och stillheten i fjällen, ett stenkast från ateljén i Tänndalen, där hon bott sedan 1992.

Annons