Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två härjedalingar i EM-truppen för skidskytte

/

Tiio Söderhielm och junioren Sofia Myhr finns båda med i landslagstruppen till EM i skidskytte i ryska Tyumen i slutet av februari.

Annons

Sofia Myhr från Bruksvallarna (tävlar för Hede) var med i det svenska stafettlaget som nyligen tog ett silver i stafetten i junior-VM i skidskytte. Nu kan det bli det fler internationella äventyr, denna gång i som en del av den svenska EM-truppen. Tävlingarna startar den 24 februari och "Kombinationen av rutin och ungdomlig entusiasm skall bidra till optimala förutsättningar för fina prestationer", skriver det svenska skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

Även Tiio Söderhielm, som i våras klev direkt in i Wolfgangs Pichlers svenska landslagstrupp, utan någon tidigare skytteerfarenhet, finns med i EM-truppen. Tiio kommer från Funäsdalen och tävlar för Åsarna.  

Övriga deltagare i truppen är på damsidan: Johanna Skottheim, Hanna Öberg, Olga Alifiravets samt Sara Nordstrand och på herrsidan Tobias Arwidson, Peppe Femling, Christofer Eriksson och Simon Hallström.

Truppen kommer att smalna av till fyra damer och fyra herrar som reser till Tyumen den 20 februari. En dam och en herre kommer att få stanna kvar i Sverige som reserv.

Annons