Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bulgariens ambassadör har landat

/
  • Bulgariens ambassadör Svetlan Stoev möts upp av Andreas Hoffmann, direktör för Härjedalens kulturcentrum. På samma plan fanns kavalpipespelaren Theodosii Spassov (till höger) som spelar i Lillhärdal lördag kväll.

På fredagskvällen landade Bulgariens ambassadör på Svegs flygplats för sitt besök på Härjedalens kulturcentrum.
– Det är första gången jag besöker Härjedalen och det ska bli väldigt spännande, säger ambassadör Svetlan Stoev.

Annons

Ambassadören gör ett officiellt besök på Härjedalens kulturcentrum i Lillhärdal. Det är den världsberömde kavalpipespelaren Theodosii Spassov, även han från Bulgarien, som lockat dit Svetlan Stoev.

– Han är en stor artist, inte bara i vårt land utan i hela världen. Hans musik är väldigt ren. När man lyssnar på honom förstår man hur musik kan föra samman människor från olika delar av världen, säger Svetlan Stoev.

Besöket på musikfestivalen Härjedalspipan Revisited markerar också inledningen av ett hundraårsjubiléum. Det var 100 år sedan som Sverige och Bulgarien inledde diplomatiska förbindelser. På olika sätt ska det uppmärksammas under året och jubiléet startar alltså på Härjedalens Kulturcentrum i Lillhärdal.

– Nästa vecka ska jag till kulturmuséet i Lund för en utställning, säger ambassadören. Också det en del av hundraårsjubiléet.

Förutom musikfestival så tänker ambassadör Svetlan Stoev försöka se en del av Härjedalens natur. Han är själv skidåkare.

– Jag vill gärna se vad ni har att erbjuda, speciellt nu på vintern. Kanske kan jag komma hit privat någon gång, säger ambassadören.