Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Kalla bästa svenska i sista världscuptävlingen för säsongen – Björgen vann

På söndagen var det dags för den avslutande världscuptävlingen under säsongen 2017-18.
Marit Björgen såg till att visa att hon fortsatt är skiddrottningen när hon enkelt vann.
Bäst bland svenskorna för dagen blev Charlotte Kalla, som slutade på en sjundeplats.

Ingen kunde rå på Marit Björgen i den sista tävlingen där jaktstart 10 km stod på schemat.

Utan några problem fick hon fritt åka och kunde enkelt vinna på söndagen. Trots att hon var hårt jagad av Jessica Diggins, som till slut plockade in hela 30 sekunder från den första mellantiden till mål, så lyckades Diggins aldrig ta ikapp på starka Björgen.

Kampen om tredjeplatsen slogs en mindre klunga om, där både Charlotte Kalla, Jonna Sundling och Ebba Andersson stundvis fanns med. Och i den sista mellantiden fanns Kalla med på en fjärdeplats, men kunde till slut inte stå emot norskorna i den starka grupp som Sundling och Andersson fått släppa mycket tidigare.

Till slut slutade Kalla på en sjundeplats och blev bäst bland svenskarna, där Jonna Sundling blev nia, Ebba Andersson tia. Anna Haag, som gjorde sin sista världscuptävling, slutade på plats 41, och blev när hon gick i mål firad av landslagskollegorna.

– Det är sjukt att förstå att det var sista gången man åkte i den vita dräkten, säger Anna Haag till SVT efter loppet.

Bland övriga svenskor fanns bland annat Ida Ingemarsdotter på plats 21, Anna Dyvik 24, Hanna Falk 25 och Linn Sömskar på 34 plats.

– Det var slitigt idag. Jag försökte kämpa på hela vägen, säger Charlotte Kalla till SVT efter loppet.