Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlotte Kalla ser positivt på framtiden – kan köra hela Tour de ski: "Blir inte alltid som man tänkt sig"

Charlotte Kallas skidsäsong har kantats av missöden. I en längre intervju med Expressen talar hon ut om hjärtproblemen, stödet från före detta sambon och om hur hon ser på fortsättningen av säsongen.

Annons

Charlotte Kalla.

29-åriga Charlotte Kalla har haft en minst sagt turbulent säsongsinledning. Genomklappningen i premiären visade sig vara hjärtbesvär, som hållit henne borta från tävlan i världscupen. I en intervju med Expressen talar hon ut om hjärtproblemen som dök upp där, mitt under tävlingen i finska Ruka.

LÄS MER: Kalla talar ut efter otäcka hjärtbeskedet: "Varit många olika undersökningar"

– Jag stod i fartställning när det kickade i gång ... Och då ... Då blev jag rädd. Det var obehagligt. Jag tänkte bara "Vad är det som händer?". Allt var ju så konstigt. Varför kommer det just nu? När jag står och slappnar av i spåret? Det här är inte normalt. Och när jag en stund senare inser att jag måste GÅ om jag ska orka uppför en backe? Nä, den känslan har jag aldrig varit med om. Det var hemskt, säger hon till Expressen.

På sistone har det dock blivit några tävlingar för Kalla, som förra helgen deltog i Skandinaviska cupen. Där har formen pikat spikrakt uppåt och det blev två segrar direkt.

LÄS MER: Kalla tillbaka – som en vinnare

Nu blickar Kalla i stället framåt, mot tävlingarna i schweiziska Val Mustair på nyårsafton. Den första etappen av Tour de ski – en tävling som Kalla den här säsongen egentligen inte tänkt att åka.

LÄS MER: Ytterligare en seger för Kalla – nu siktar hon på Tour de Ski

– Tävlingen i Ruka blev ju som ingen riktig premiär. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Nu blev ju allt lite omswitchat (skratt).

Och när hon nu bestämt sig för att inleda touren verkar det inte vara någon omöjlighet att hon faktiskt kör hela.

LÄS MER: Stina Nilsson om Kallas frånvaro: "Hon saknas"

– Det k-a-n bli hela touren. Jag v-i-l-l åka hela touren. Men ... Det gäller också att vara förnuftig. Så vi får se, säger Kalla.

Som Sporten tidigare berättat har Kalla och hennes tidigare sambo och tillika skidåkaren Anders Svanebo separerat. Men trots uppbrottet har Svanebo – som själv har en historia av hjärtbesvär – varit ett stort stöd för Sveriges skiddrottning.

LÄS MER: Efter sex år – stjärnparet Charlotte Kalla och Anders Svanebo separerar: "Har flyttat ifrån varandra"

– Anders har ju haft problem med hjärtat ända sedan ungdomsåren. Och vi har pratat väldigt mycket om det genom åren. Så när det här hände var det skönt att jag fått följa Anders resa med hans hjärta på så nära håll. Det gjorde att jag hade väldigt mycket kunskap med mig i bagaget. Visste att det inte var så ovanligt. Eller behövde vara farligt, säger Kalla till Expressen.

Annons