Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkustrick roar elever

/
  • Koncentrationen måste vara på topp när cirkustrick tränas in. Lova Busk fixade balansakten med att snurra en tallrik på en pinne väldigt fint.
  • Att testa själv är roligare än att se en föreställning, det var barnen rörande överens om. Anton Rösnäs hade inga problem med att cykla på en enhjuling.

Under tre veckor har Roman Kripatov besökt skolorna i Härjedalen för att lära ut cirkustrick. Det är besök som eleverna uppskattat väldigt mycket.

Annons

Roman Kripatov, Cirkus Roman, har arbetat med och inspirerat Härjedalens skolelever i åldrarna 7 till 13 år. Besöket ingår i ett skapande skola-projekt och eleverna har i hög grad fått vara delaktiga.

– Jag brukar inleda med en föreställning för att inspirera och sedan får de testa att göra en del saker själva, berättar Roman Kripatov som hade fullt upp med att hjälpa ungdomarna med de olika övningarna som krävde en hel del balans.

– Väldigt roligt, men svårt. Det gäller att vara koncentrerad, förklarar Lova Busk som balanserar en tallrik på en väldigt smal pinne.

– Det gäller att få snurr på tallriken om det ska gå bra, säger Roman.

Mest populärt var att cykla enhjuling, Roman hade ett antal sådana med sig och de flesta var försedda med stödhjul.

Anton Rösnäs behövde inga sådana.

– Jag brukar cykla enhjuling när jag ska hem till kompisar, berättar Anton.

Cirkus Roman har besökt skolorna i Ytterhogdal, Bruksvallarna, Funäsdalen, Lofsdalen, Hede, Vemdalen, Lillhärdal och Sveg.

Annons