Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Hermansson i guldlag

När Göteborgs CK tog guld i junior-SM i curling blev det guldglans även till Sveg genom Emil Hermansson som spelar tvåa i laget.
– Det största jag vunnit hittills, säger Emil till TH.

Annons

Svegsfostrade curlingspelaren Emil Hermansson kan numera titulera sig svensk mästare i curling. Tillsammans med lag Nygren från Göteborg vann han i helgen JSM som avgjordes i Karlstad.

– Vi förlorade första matchen mot just Karlstad ganska stort. Men hemmalagen brukar vara svåra i början av en turnering eftersom de redan kan isarna, säger Emil Hermansson.

Därefter gick det som på räls för Emil och hans lag som vann alla matcher.

– Alla lag mötte alla i en serie och de två topplagen fick mötas i en final. Där ställdes vi åter mot Karlstad och tog revansch.

Emil berättar att hans lag hade ett klart grepp om finalen.

– De ledde med en poäng men den ville vi ju släppa för att få sista sten själv. Därefter hade vi matchen under kontroll tycker jag, säger Hermansson.

Genom sin seger är laget klart för JVM som spelas i Sydkorea.

– Vi åker dit med målsättningen att ta medalj. Jag har inte så bra koll på andra länders lag men av de som förväntas vara i toppen har vi vunnit mot Schweiz och förlorat mot Skottland. Sen är säkert Kanada ganska bra också, säger Emil Hermansson som ser fram emot att få representera Sverige.

Göteborgslaget med Johan Nygren, Fabian Wingfors, Emil Hermansson, Max Bäck och Anton Degerfeldt tog JSM-guld och får nu åka till Sydkorea och försvara Sveriges ära i JVM.

Annons