Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel seger mot Kina när Lag Hasselborg säkrade semifinalplatsen: "Börjar se ut som medalj"

Artikel 8 av 29
Vinter-OS 2018: Curling
Visa alla artiklar

En enkel seger blev det när Sveriges curlingdamer mötte Kina under natten mot onsdag, svensk tid. Två förluster tidigare i veckan hade följts av en vilodag – och Lag Hasselborg återkom sedan med fokus och skärpa.
Laget har nu, precis som herrarna, gått vidare till semifinal.

Annons
Bild: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Lag Hasselborg tog ledningen tidigt i matchen mot Kina under natten mot onsdag, svensk tid. Efter tredje omgången, där den kinesiska skippern missade sista stenen, hade Sverige 3-0-ledning.

Sverige behöll sedan sin ledning genom matchen och efter sjunde omgången var ställningen 5-3.

Läs också: Dramatisk sista sten sänkte lag Hasselborg mot Japan: "Överraskande"

Efter en miss vid Kinas sista sten i åttonde omgången, där stenen inte curlade så mycket som planerat och lade sig lättåtkomligt i boet, tog Sverige tre poäng – och utökade ledning till 8-3.

Kina valde att fortsätta spelet trots det stora underläget och tog en poäng i näst sista omgången men gav upp inför sista stenen i tionde omgången.

Slutställningen blev därmed 8-4 och nu har Lag Hasselborg tagit sig vidare till semifinal.

Läs också: Ännu en seger för Team Edin – har stor fördel inför semin

"Det är ett helt annat svenskt lag än vad vi såg i de senaste matcherna mot Sydkorea och Japan, de ser säkra, lugna och trygga ut", sade Sara Carlsson, expertkommentator i Eurosports sändning.

"Kan de fortsätta spela så här, då börjar det se ut som medalj för Sverige."

På en av de andra banorna skedde en riktig skräll när Storbritannien i sista omgången slog ut favorittippade världsmästarna Kanada, som därmed snöpligt får lämna turneringen. Men Sverige och Sydkorea är än så länge de enda som kvalificerat sig för semifinal.

Annons