Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu möts lag Peja Lindholm och lag Anette Norberg igen – och vi direktsänder matchen

För nio år sedan möttes Sveriges två mest framgångsrika curlinglag för första gången – då vann lag Peja Lindholm utmanarmatchen mot lag Anette Norberg med minsta marginal.
På fredagen är det dags för returmötet – och det sänds direkt på vår sajt.
– Det känns fantastiskt roligt att vi får chansen att visa den här matchen, säger Magnus Hägerborn, nyhetschef på Mittmedias sportredaktion.

Annons

När Svenska Curlingförbundet firar 100 år spelas det curling i Sandviken hela veckoslutet, på 24 banor.

Men den absoluta höjdpunkten kommer redan på fredagen då två av de allra största och mest framgångsrika svenska curlinglagen genom tiderna ställs mot varandra.

Lag Peja Lindholm med bland annat tre VM-guld bakom sig ställs mot lag Anette Norberg, som bland annat har två OS-guld på meritlistan.

Lag Peja Lindholm och Lag Annette Norberg möttes lördagen 10 februari i

– Det är jättespännande. De möttes i en match som vi kallade "Utmaningen" 2007, och nu har vi självklart döpt det här till "Revanschen". Då var det Peja som vann, så nu har ju lag Norberg chans till revansch här på fredag, säger Stefan Lund, förbundets generalsekreterare.

För den som inte har möjlighet att ta sig till arenan kommer den prestigefyllda matchen även att livesändas på vår sajt.

– Det känns fantastiskt roligt att vi får chansen att visa det här mötet. Det är ju frågan om de två mest meriterade svenska curlinglagen genom tiderna, säger Magnus Hägerborn, nyhetschef på Mittmedias sportredaktion.

Med start 13.55 på fredag får du hela matchen direkt från Göransson arena, komplett med kommentator, expert och intervjuer.

Klicka här för att komma till livesändningen

– Vi kommer att kunna vara nära lagen under hela matchen och få kommentarer av spelarna. Dessutom kommer vi att ha en expert som lotsar tittarna igenom och förklarar alla finesser, säger Magnus Hägerborn.

Även förbundets generalsekreterare garanterar att det kommer att bli en häftig match.

– En tät och jämn match med mycket garv, samtidigt som det blir mycket prestige skulle jag säga. Och jag tror att båda lagen är lite smånervösa och spända för det som väntar, säger Stefan Lund.

För att se matchen behöver du vara plus-kund hos oss. Om du inte redan är det blir du det enkelt i samma artikel som livesändningen.

SE OCKSÅ: Här provar Sportens reporter curling med landslagscoachen: "Hur kommer man så där långt?!"

Annons