Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivselcurling i Sveg

Varje onsdag under säsongen är det öppet hus för de som vill spela curling i Sveg.
– Vi samlas och lottar lag, spelar och fikar, berättar Maggan Ohlin.

Annons

Det är många år sedan Sveg med all rätt kunde sägas vara en huvudort för curlingsporten i Sverige. När klubben hade som mest framgångar fanns fem lag i elitserien, tre damlag och två herrlag. De tiderna är förbi men förhoppningar finns inom klubben om att en ny våg ska komma.

– Idag är vi bara äldre spelare som har samlats men det finns många här som varit med som ledare i klubben och vi försöker nu att få upp intresset igen. Nästa vecka ska vi bjuda hit elever från skolan så de får prova på, berättar Peder Carlsson.

När TH kommer på besök har tolv spelare tagit sig till hallen. Med hjälp av en kortlek så lottades fyra lag, med tre spelare i varje, fram.

– Under torsdagarna är det inte så allvarligt. Vi brukar även turas om i spelordningen inom laget för varje omgång så alla får spela såväl först som sist, säger Maggan Ohlin.

Leif Feldt visar att takterna sitter i än. Feldt hade många fingrar med i spelet när Svegs CK var som mest framgångsrika.

– Det går ju alltid att hoppas på en ny curlingvåg, säger Feldt.

Alla har möjlighet att spela curling i Sveg under torsdagarna. Lagen lottas vid ankomst och fokus ligger mer på spelglädje än allvar.

Annons