Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykeltävling byter namn - vill nå ut till fler

Åsarna IK byter namn på sitt motionslopp för cyklister. I år heter tävlingen Åsarnatrampet i stället för Åsarna mountainbikechallenge.
– Jag tror att vårt tidigare tävlingsnamn avskräckte många. Klubben Åsarna IK är ju också starkt förknippad med elitverksamhet vilket säkert gör sitt till, säger tävlingsledaren Markus Daabach.

Annons

Åsarna IK kommer att köra sin traditionella motionstävling för cyklister lördag 17 juni. Första året som klubben arrangerade sitt cykellopp hade de 130 deltagare.

– En bra start som lovade mer, men sen har antalet deltagare sjunkit istället för att öka, berättar Markus Daabach som hoppas att det ska ändras i och med namnbytet.

Åsarnas skidungdomar har testat cykelbanorna och gör tummen upp.

– Visst, en bidragande orsak kan ha varit att vårt lopp krockat med andra evenemang också men nu hoppas vi på att ha hittat en bra helg.

Banor finns för alla som gillar att cykla och klasser finns från knattar till elitmotionärer. Ett fint prisbord finns också och presentkort för mer än 20 000 kronor kommer att lottas ut bland deltagarna.

– Vår mellanbana går att cykla med en helt vanlig cykel. Ger man sig på den längre banan för att mäta krafterna med några av våra skidåkare så krävs en mountainbike, säger Daabach som avslöjar att Jens Burman kommer att finnas på startlinjen i den längre klassen.

Annons