Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalstrampen på nationaldagen

/

Härjedalstrampen, ett motionslopp på cykel, kommer att köras på nationaldagen. Det är fjärde gången som Svegs IK arrangerar loppet.

Annons

Förhoppningarna inför Härjedalstrampen är stora.

– Med tanke på att intresset för cykelsporten ökat lavinartat så hoppas vi slå deltagarrekord, säger Håkan Degselius, ordförande för Svegs IK cykel.

Intresset för att cykla på landsväg och i terrängen är större än någonsin i Sveg med omnejd. När Svegs IK drog i gång cykelträningen för ungdomar i våras så var intresset rekordstort. Mellan 40 och 50 ungdomar har varit med i de träningspass som klubben genomfört under vårkvällarna.

Håkan Degselius hoppas att alla ungdomar tar med sina föräldrar på någon av de distanser som erbjuds, 11, 27 eller 85 km.

Under tidigare år har det varit runt 100 deltagare men målsättningen är nu att fördubbla den siffran och det ska inte vara omöjligt eftersom klubben lottar ut en mountainbike värd 10 000 kronor.

– Det är en billig lottsedel och chansen är ju ganska stor att vinna samtidigt som man får både kondition och frisk luft.

Tidigare har cykelföreningen haft start och mål på skidstadion i Sveg men i år kommer man att hålla till på Gammelgården i samband med nationaldagsfirandet vilket förhoppningsvis gör att alla arrangemang gynnas av det.

Senare i sommar kommer cykelsektionen arrangera ett MTB-lopp i tuff terräng kring skidstadion i Sveg.

Annons