Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malte vann i Åsarna

/

Svegs IK når fina framgångar i olika MTB-lopp. Malte Jönsson segrade i Åsarnas MTB-challenge och Martin Nilsson blev tvåa i en stor tävling i Falun.

Annons

För Malte Jönsson blev det en riktigt fin helg. Förutom att han städade av motståndet så vann han ett presentkort på 5 000 kronor när priserna lottades ut.

– Det gällde hos handlarna i Åsarna så jag får väl dit och shoppa lite. Mest troligt blir det några bra vallor till vintern, avslöjar Malte.

I loppet så var planen att ta det lugnt då han inte hade full koll på motståndet. En östersundscyklist satte dock upp tempot så då var det bara att hänga på för Jönsson.

– Hemmaåkaren Jens Burman var också med och båda var mer tekniska än mig men uppför kände jag att jag var starkare. När vi kom till en lång uppförsbacke vid Brånan så gick jag på rätt hårt och de släppte, säger Malte Jönsson.

I Falun blev Martin Nilsson tvåa i H40-klassen och 25:e cyklist i mål totalt i Långa Lugnet över 63 km.

– Jag är nöjd med loppet. Tyvärr fick jag en rätt dålig start och tappade tätklungan och var nere på plats 50 någonting. Sen fick jag jobba mig upp, berättar Martin Nilsson.

Annons