Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 900 deltog i Fjällturen MTB-lopp

Regn och gråväder mötte de startande i Funäsdalen på lördagen, sedan blev det uppehåll och solglimtar. Nellie Larsson segrade bland damerna, på herrsidan var Jonas Pettersson snabbast för andra gången i ordningen. Bästa Härjedaling blev Martin Nilsson Svegs IK, på en andra plats i Herrar 58 km sport med tiden 2:19:25

Annons

Trots regn och rusk i Funäsdalen fanns inga sura miner när de första starterna gick i Fjällturen.

På lördagen startade huvudtävlingen i Funäsdalen för att slingra sig upp på fjället och passera Bruksvallarna för målgång i Ramundberget.

I herrarnas tävlingsklass 58 km Sport var två av favoriterna Jonas Pettersson och Frode Jermstad. De gick tidigt loss från det övriga fältet. Jonas var den starkaste och det visade han framförallt i Hillclimben från Bruksvallarna upp mot Mittåkläppen.

– Det känns såklart skönt med en seger. Det är inte klart förrän det är klart, men uppe vid Viteggen kände jag att jag skulle greja det, sa Jonas efter målgång. På andra plats var Martin Nilsson från Svegs IK. Frode Jermstad från norska Tiller slutade trea.

Segraren i herrar 58 km, Jonas Pettersson, Lachemisse 2:15:25

Av damerna var det Nellie Larsson som var först till Ramundberget.

– Jag är jättenöjd tekniskt. Det var mitt personliga mål för dagen. Banan var väldigt bra, och jag hade fint sällskap av medcyklande herrar, sa snabbaste dam.

Banförändringarna med en ny startplats och mer stigcykling på fjället var väldigt uppskattat av både elit och motionärer. De som cyklade 70 km Ultra bjöds på finsingeltrack-cykling runt Klinken och fler kilometrar att lägga till handlingen. Snabbast i den klassen var Per Sjögren på en mycket fin tid.

– Vi är jättenöjda med årets tävling och loppet växer väldigt fort, sa Anders Blomquist, en avgrundarna till tävlingen.

Reultat Topp 5

Herrar 58 km Sport

1. Jonas Pettersson, Lachemisse 2:15:25

2. Martin Nilsson, Svegs IK 2:19:25

3. Frode Jermstad, Tiller 2:20:46

4 Karl-Johan Gusenbauer, IF 30K 2:24:27

5. Fredrik Hermansson, Mjölby CK 2:24:51

Damer 58 km Sport

1. Nellie Larsson, Cykelmagneten/Fjällturen 2:43:35

2. Marianne Foss Sagene, IF Sykkel 2:51:11

3. Camilla Clarkson, CK Uni/Team Skandisloppet 2:53:40

4. Tina Nilsson, Landskrona CK 2:58:41

5. Monika Gradin, Skandisloppet 3:02:21

70 km Ultra

1. Per Sjögren, 2:52:31

2. Børge Detlie, Oppdal SK 3:05:11

3. Håkon Ishoel, Oppdal 3:05:19

4. Mats Johan Hårstad, Oppdal SK 3:06:11

5. Mikael Edbäck, Falu CK 3:13:16

TH fångade några deltagare i Fjälloppet efter målgången i Ramundberget. Många var trötta men nöjda, glada och leriga.

Dan Majlöv från Sundsvall till vänster, och Christer Dahlberg från Ljusdal cyklade 30 kilometer och tyckte att det gick bra, men det var stumt att cykla uppför.

– Jag tycker att det är skönt att komma i mål säger Christian Hermelin. Han cyklade 40 kilometer och tyckte att det gick lätt till Bruksvallarna. Men när det gick mera och mera uppför tappade han sugen.

– Det har gått bra. Jag gjorde bara ett stopp för att ta av mig jackan säger Henrik Jonsson från Östersund som tyckte att det var roligt men jobbigt. Han cyklade 40 kilometer och kom på femte plats med tiden 2:17:50

Målgång för Daniel Gahne från Gotland som cyklade 40 kilometer.

Daniel Gahne från Gotland gjorde inga vurpor. Han tyckte att det var mycket backar och tufft utför, men fint och lagom varmt att cykla 40 kilometer.

Cykeltvätten var välbesökt efter Fjällturen.

Annons