Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paul Jonasson trea i Cykelvasan

Under förra veckan var det många härjedalingar som deltog i Cykelvasan, en tävling som växt oerhört senaste åren. Bäst lyckades Paul Jonasson, Svegs IK, som blev trea i sin klass, H70.

Annons

Vasaloppets sträckning används till mycket mer än skidåkning numera. Den klassiska vägen mellan Sälen och Mora kan såväl springas och cyklas i stora sammanhang och som i Vasaloppet sträcker sig tävlingarna över flera dagar med många olika sträckor.

Paul Jonassons tredjeplats måste höjas som den starkaste tävlingsinsatsen bland åkarna som är registrerade för härjedalsklubbar. Svegs IKs Malte Jönsson är dock uppe och tangerar prestationen med en fin 74:e plats i konkurrens med i seniorernas tävlingsklass på niomilabanan.

En rad motionärer utan anspråk på placeringar har också begett sig till Dalarna för att cykla. Thomas Eriksson, Hedeviken, hade tänkt cykla men fick nöja sig med att vara chaufför för sin sambo och några kompisar på grund av en förkylning. Kanske det också en bedrift med tanken på trängseln på vägarna runt Mora under arrangemanget.

- Cykelloppet gick bra för de jag hade med mig i bilen. Tjejerna hade lite otur och fick kedjetapp en varsin gång men de trampade på starkt, berömmer Eriksson.

Annons