Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opera och dans med jonglering - stor kulturhelg i Härjedalen

Till helgen kommer två föreställningar som hör till det lite ovanligare stuket i Härjedalen. I Vemdalen bjuder man in till opera med italienska operasångare och musiker från Venedig och Milano medan Lillhärdal erbjuder balettdans i en unik kombination med jonglering och fotoutställning med danstema.

Annons

I Lillhärdal börjar man redan på lördagen med att hålla vernisage för fotoutställningen "Dancers Among Us" av New York-fotografen Jordan Matter. Matters foton har publicerats världen över och hans Dancers Among Us-utställning har bland annat visats i USA, Kina och Storbritannien. Utställningen visar dansare som utför fantastiska poser och har hyllats för sina otroliga bilder.

Dansföreställningen TANGRAM med Stefan Sing och Cristiana Casadio

På söndag fortsätter man i Lillhärdal med dansföreställningen TANGRAM. Det är en dansföreställning som rör sig i gränstrakterna mellan jonglering och dans, cirkus och balett samt mellan passion och saklighet. Bakom föreställningen står Cristiana Casadio (dans) och Stefan Sing (jonglering) från Italien respektive Tyskland som båda är världselit inom sina områden. Deras timmeslånga föreställning kommer säkerligen både imponera och beröra.

Både fotoutställningen och dansföreställningen sker på Härjedalens kulturcentrum.

I Vemdalen har man ett lika imponerande startfält med operaföreställningen Vivaldi Opera festival. Föreställningen görs i Vemdalens kyrka och bjuder på musik av italienska musiker i världsklass tillsammans med sångare som medverkat vid operauppsättningar i Milano och Venedig samt turnerat runt i Europa. Bakom föreställningen står Lars Forslund och Maxine Rizzotto, konstnärlig ledare respektive dirigent, och föreställningen blir Antonio Vivaldis Griselda.

För dig som tänkte se både dans och opera på söndag är den dåliga nyheten att föreställningarna krockar med varandra.

Annons