Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför är TH:s journalistik plusmärkt – även när det brinner

 
Sommartorkan 2018
Visa alla artiklar

Flera stora skogsbränder rasar i länet just nu, något som Tidningen Härjedalen lägger stora resurser på att rapportera om. En del av journalistiken är öppen för alla, medan andra delar är plusmärkt för alla som prenumererar på Tidningen Härjedalen.

Korta raka nyheter, avgörande samhällsinformation som uppmaningar om att fler frivilliga behövs är inte plusmärkt. Och för den som fortlöpande vill följa nyhetsläget är alla artiklar öppna att läsa första timmen efter publicering. Ofta går det också ut en pushnotis så man vet att ny information finns.

Men att vara på plats, dag som natt, och träffa drabbade och folk som arbetar med att bekämpa bränderna kostar pengar. Precis som journalistiken i papperstidningen alltid har kostat pengar kostar även den digitala journalistiken pengar. Plus är en viktig satsning som kanske gör att tidningenharjedalen.se även i framtiden kan fortsätta att rapportera från stort och smått i länet. TH ger invånarna i Härjedalen - och andra intresserade - egen unik samhällsjournalistik som de vill betala för.

TH plusmärker sin journalistik. Så har vi gjort vid tidigare händelser. Och så gör vi när det gäller akuta nyhetslägen. Att ändra på den grundregeln i det aktuella allvarliga läget nu med bränderna vore att underkänna journalistikens betydelse och vårt eget arbete.

En prenumeration kostar en krona första månaden. Det kan aldrig vara dyrt. För den som ändå inte vill ta en plusprenumeration går det alldeles utmärkt att få en kort och snabb nyhetsrapportering om brandläget i livechatten: https://www.tidningenharjedalen.se/artikel/jamtland/allt-om-skogsbranderna-i-jamtlands-lan-har-far-du-de-senaste-uppdateringarna