Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför ska du logga in på www.tidningenharjedalen.se och skaffa vår app

TH far på turné för att hjälpa dig logga in på vår sajt och i vår app. Den här gången möts vi i Funäsdalen, Vemdalen och Sveg. Tidningens ansvarige utgivare Mikael Andersson ger dig några argument varför du ska logga in, och passar på att dela med sig av lite tankar om TH:s dåtid, nutid och framtid.

Vi på Tidningen Härjedalen älskar vår papperstidning. Den är vårt lilla barn som vi vårdar och värnar, visar ömhet och kärlek. När budskapet gick om att mer eller mindre strunta i papperstidningen och lägga allt krut på webbsida och appar, knöt vi näven i fickan, svalde ilskan och försökte i vår tysthet verka lite mot strömmen.

Det var inte lätt.

Profetiorna om papperstidningens död duggade tätt och årtal sattes när den sista tidningen skulle ha lämnat tryckpressarna. Lite som vissa apokalyptiska religiösa sekter som gång på gång förutsagt jordens undergång, och gång på gång missat rätt datum. Ännu står jorden kvar. Och ännu spottar tryckpressarna ur sig papperstidningar, och på vissa håll är det fortfarande en riktigt god, om än vikande, affär.

Det är lätt att vara efterklok. Samtidigt som alla resurser las på att göra journalistik och affär på webben föll annonsintäkterna, tidningsprenumeranterna gav upp och den koncernen som Tidningen Härjedalen tillhör hamnade i djup ekonomisk kris. På konkursens rand köptes hela rasket upp av Bonniers.

I det sammanhanget är Tidningen Härjedalen en av de minsta tidningar som finns. Men något vingklippt och skadeskjuten av de senaste årens webbhets har ändå TH något som många andra mediehus är beredda att dra blankt och kämpa näst intill döden för, nämligen trogna, engagerade läsare och annonsörer.

Det är ni som hjälpt tidningen överleva.

Och det löftet kan jag ger er att Tidningen Härjedalen kommer att fortsätta komma ut en gång i veckan inom överskådlig framtid. Fri och oberoende journalistik om, av och för Härjedalen är vårt syfte och vår affärsidé, och vårt mål är att fortsätta med det, i vår papperstidning och på internet, så länge det bara går.

(Ekonomiskt går vi faktiskt ganska bra, bara så att ni vet)

Varför ska du då logga in på www.tidningenharjedalen.se? Varför ska du använda vår app i din telefon? Varför ska du ha tillgång till vår e-tidning?

För det första - du betalar för det. Är du prenumerant av vårt komplett-paket har du tillgång till allt vårt digitala material. Ta del av det.

För det andra - det är ett smidigt sätt att ta del av allt vårt material om du av någon anledning inte få tidningen i tid, befinner dig på resande fot eller av någon annan anledning inte kommer åt en pappersutgåva av TH. Allt finns digitalt.

För det tredje - du hjälper TH att överleva i en allt mer föränderlig medievärld. Känslan av att bläddra i en papperstidning i all ära, hur det än är så förändras läsandet. Vi på TH tror på vårt papper men på längre sikt behöver vi ha fler digitala prenumeranter. Det kostar mycket att trycka och skicka ut papperstidningen och vi vet inte och styr inte över hur de kostnaderna ändras över tid. Det här gäller särskilt er som bor och verkar utanför Härjedalen. Med fler prenumeranter totalt sett, både av papperstidningen och digitalt, skapar vi en ännu mer stabil ekonomisk grund för tidningens framtida, fria och oberoende journalistik.

Under två dagar gör vi en turné i Härjedalen för att hjälpa dig att logga in och utnyttja alla de fördelar som kommer av att skapa ett digitalt konto på www.tidningenharjedalen.se. Vi finns också på plats för att hjälpa dig bli prenumerant om du vill det, samt naturligtvis för att prata journalistik om, av och för Härjedalen.

Väl mött i Funäsdalen, Vemdalen och Sveg!

Mikael Andersson

Ansvarig utgivare