Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"De vill ha svar så fort som möjligt"

Dansläraren Flavia Devonas och tillika en av grundarna till Härjedalens Kulturcentrum har fått erbjudande om jobb i Norge.

– Det handlar om ett heltidsjobb som danslärare med egen studio, säger hon.

Det var efter en workshop för några veckor sen på en ort i södra Norge som Flavia Devonas fick erbjudande om heltidsjobb. Där finns en färdig dansstudio och behov av en danspedagog.

– Det känns konstigt. Här sitter och har man byggt upp den enda dansstudion i Härjedalen, säger Flavia Devonas.
– Samtidigt visar det att kompetens uppskattas och är viktig för att ge professionell utbildning till danseleverna, säger hon.

Flavia Devonas och hennes man Andreas Hoffman har länge diskuterat med Härjedalens kommun om ett utökat samarbete och en möjlig tjänst som danspedagog inom kulturskolan.

– Men de säger bara "Vi ska se vad vi kan göra" och sen händer ingenting. Det saknas vilja i kommunen, säger Flavia Devonas.
Härjedalens kulturcentrum har fått 100.000 i stöd beviljat från nämnden för bildning, fritid och kultur för 2014. Föreningen hade sökt 550.000 plus ett driftsbidrag på 42.000 kronor hos kommunen.

– Det är mycket vi ska satsa på. Pengarna räcker inte till allt, säger Leif Nilsson (S), ordförande i nämnden.
Vad säger du om att Flavia Devonas kanske tar jobb i Norge?
– Det vore tråkigt. Jag förstår ju henne om hon får något annat alternativ. Vi har diskuterat mer arbete inom skolan men det är inte frågan om någon tjänst i nuläget.

Från Länsskulturen har Härjedalens kulturcentrum fått lite drygt 100.000 kronor för det årliga kulturprogrammet 2014.

– Det en stor förlust för vårt län om Flavia försvinner. Hon betyder verkligen mycket för utvecklingen av kultur i länet. Det är väldigt tråkigt om orsaken till en flytt är att man inte kan leva på kulturverksamhet här, säger Ingrid Printz, chef för Länskulturen på regionförbundet Jämtlands län.

Flavia Devonas har ännu inte bestämt sig för hur hon ska göra.
– De vill ha svar så fort som möjligt, säger hon.
Vad händer med Härjedalens kulturcentrum om du tar jobbet i Norge?
– Vi kommer att fortsätta. Vår verksamhet löper vidare. Det går att lösa mycket via mejl och Andreas finns här, säger Flavia Devonas.