Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Anklew (Lbp): Härjedalen behöver en ny kommunledning

Härjedalen och härjedalingarna är värda någonting mycket bättre än dagens kommunledning. Det är en ledning som varken syns eller hörs, och ger dem sig till känna blir det fel på fel. Beror det på arrogans, brist på respekt för demokratin, lagstiftningen eller är det helt enkelt en brist på kunnande?

Jag tror att det är alla saker i en salig röra. Ta bara ett av de senaste exemplen där Ängersjöborna uttrycker sitt missnöje över att vindsnurror runt deras by fått tillstånd att höjas från 180 meter till 230 meter.

Kommunen kan avvisa en sådan begäran, enligt en nyligen publicerad dom från Strömsunds kommun, men kommunalrådet Anders Häggkvist (C) hävdar att kommunen inte kan göra något åt detta utan skyller i stället på länsstyrelsen, vilket alltså inte är rätt.

Det vore bättre att du Anders Häggkvist säger som det är och står för dina åsikter, där du och Centern går ut med att ni älskar vindkraft.

Ni gör det i så hög grad att ni tillsammans med Socialdemokraterna utförde den största kuppen mot demokratin i Härjedalens historia. En kupp där ni  gick emot er nyligen fastställda översiktsplan om att inga vindsnurror skulle finnas i Lillhärdal, och i nästa stund tillät ni helt plötsligt över 100 verk. Detta trots en stor folklig opinion emot.

Nu på senaste kommunfullmäktige har du mage att tala om hur viktigt det är med demokrati – här kan man prata om att tala med kluven tunga. 

I det andra exemplet visar det sig i en nyligen publicerad dom att Alliansen tagit makten i Härjedalen på ett lagvidrigt sätt! Vad säger kommunalrådet Anders Häggkvist då? Jo, det struntar han i, det är så många andra viktigare saker att ta tag i just nu. Då var det inte så viktigt att följa de demokratiska spelreglerna?

Att inte kommunledningen kontrollerar fattade besluts laglighet har vi sett flera hårresande exempel på genom åren. Det här är väl ett av de värsta. 

I det tredje exemplet har Horst Kuehne påtalat att kommunen vägrat att genomföra ett fattat beslut om att sätta ut sopkärl i Haraldsåsen, trots att det gått elva månader sedan beslutet fattades.

INSÄNDARE: Respektlöst av kommunalrådet (3 maj)

Ett beslut fattat av fullmäktige ska verkställas när det vunnit laga kraft, oavsett vad Centern har för åsikter i frågan.

Detta är bara några av alla tokigheter som just nu pågår i den härjedalska kommunledningen. 

Med dessa ord vill jag upprepa det jag inledde med. Härjedalen behöver en förändring i den politiska ledningen och den förändringen består i en röst på Landsbygdspartiet i höstens val.

Billy Anklew, Landsbygdspartiet Härjedalen

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel