Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Billy Anklew: Den politiska ledningen skyller ifrån sig och tar inte ansvar

Härjedalens kommun befinner sig i en svår ekonomisk kris. Vi har en majoritet som varken vill eller har förmågan att ta ansvar för sina egna fel och tillkortakommande.

Vi har en majoritet som sluter sig inom sig själv och ser andras förslag och påpekanden som yttre hot. Kommunen har inget politiskt ledarskap värd namnet.

Styret, eller rättare sagt den politiska majoriteten i Härjedalens kommun, bestående av M, C och S, har aldrig fel om de får säga det själva; är det inte är statens fel så är det förre detta majoritetens fel eller så är det, hör och häpna, deras eget fel – inte just de själva, men partikamraters fel.

Ja, det är att göra det lätt för sig att alltid skylla ifrån sig - redan på lågstadiet fick vi lära oss att vi skulle stå för våra misstag.

Om jag satt i ledningen skulle jag inte slå mig för bröstet och anse mig ofelbar, inte med ett ekonomiskt läge som har pekat på underskott de senaste tre åren, och som i år ser ut att fortsätta i samma riktning. Men detta verkar inte vara något som bekymrar Häggkvist, Norlander och Fredholm.

Det senaste exemplet var ordförande Lars Olof Mattsson som på fråga från en reporter om hur underskottet i samhällsbyggnadsförvaltningen kunde vara så stort bara efter några månader, svarade han att de var underfinansierade och att det var kommunstyrelsens fel.

Det Mattsson säger är att han tar inget ansvar för underskottet, det får hans partiledare Fredholm tillsammans med övriga majoriteten i kommunstyrelsen göra!

Backar nästan tre miljoner på två månader – snöröjning och sandning stora bovarna: ”Vi är underfinansierade” (14 april)

Tidigare har både Nordlander och Häggkvist varit ute i pressen och pratat om stålbad och att de minsann inte gjort något fel, utan det är den ”dumma ” staten samt deras företrädare i kommunen som gjort fel och inte alls förstått vad de ställt till med.

Vän av ordning vill då påpeka för herrarna att det faktiskt alltid har varit S och C som haft majoritet och innehaft kommunalrådsposten ända sedan kommunsammanslagningen på 1970-talet.

När det gäller att skylla på staten så kanske vi måste påminna Häggkvist och Nordlander att det faktiskt är Socialdemokraterna som styr Sverige och att Centerpartiet är ett stödparti.

Billy Anklew, Landsbygdspartiet Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel