Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Holmin (VH): Lyssna på de egna medarbetarna i kommunen – de vet bäst!

Har Härjedalen potential att bli Sveriges bästa kommun att bo, leva och verka i, besöka och gärna återkomma eller flytta till? En kommun där invånare trivs och känner sig viktiga? Svaret på den frågan måste bland oss folkvalda politiker vara: självklart!

Som man tänker så blir det. När för mycket fokus läggs på budget och kontroll i stället för på kvalitet och det som är viktigt för medborgarna så ökar kostnaderna.

Och vad är det då för tänk som ledningen har i vår kommun och i många andra kommuner och regioner? Fokus på kostnader och minutjakt på personalen som inte ges tid till återhämtning. Inköp av nya kontrollsystem, dyra konsulter och projektledare som anställs för att ”hjälpa till” att sänka kostnader och nå mål.

En fundering: Var finns tilltron till de egna medarbetarnas erfarenhet och kompetens?

Har det gjorts felrekryteringar under alla år eftersom de egna anställdas kunskaper uppenbarligen inte duger?

De egna medarbetarna är alltid de som är experterna. De kan och vet bäst vad som är möjligt. Låt dem kliva på och ta ansvar, vara delaktiga och få inflytande över planering, schemaläggning och verkställighet av insatser. Det kommer att ge positiva effekter på allt från kundnöjdhet, arbetsmiljö och kostnader.

Medarbetarna är offentlig verksamhets största tillgång. Ansvariga politiker och chefer som fortsätter att se och och prata om medarbetarna som enbart en kostnad har gått vilse.

En frisk organisation byggs utifrån och in. All ledning och styrning måste bygga på tillit och tilltro. Sträva efter att som utgångspunkt välja att lita på dem du samarbetar med och ha positiva förväntningar.

Ta reda på vad som är viktigt för dem som verksamheterna är till för. Fråga medborgarna; vad efterfrågas? Vad sätter de värde på?

Studera den egna verksamheten. Hur väl matchar den det som framkommit?

Gör om och gör rätt!

Rätt ledare, rätt grundbemanning, rätt person med rätt kompetens som gör rätt saker.

Det finns pengar i vår kommun. Frågan är hur de används.

Vid nödvändiga satsningar måste det göras ordentliga och faktabaserade förarbeten som innehåller risk- och konsekvensanalyser, kostnadskalkyler, effekter på både kort och lång sikt. Investeringar kostar inte bara i dag.

Varje beslutsnivå i kommunen måste aktivt och gemensamt ta ansvar för helheten och samverka över gränser. Internt och externt. Brist på helhetssyn leder till att många ägnar sin tid till att jaga barr i en skog som man inte ser.

Karin Holmin (VH) oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel