Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Låt oss skapa en kreativ och bra arbetsmiljö i Härjedalens kommun – med respekt för varandras åsikter

Vilka fantastiska kollegor vi har i kommunen! Vi har i våra organisationer väldigt hög kompetens på våra medarbetare. Både vad gäller yrkeskompetens, kompetens inom lagstiftning och kompetens att hantera olika situationer, människor och många saker samtidigt.

Det är ovanligt för en glesbygdskommun som Härjedalen att man har både bredden och djupet på kompetens som vi har nu.

Vi har kompetenta, engagerade, lojala och inte minst tålmodiga medarbetare. Tålmodiga att behöva utstå hård press, knepiga arbetsuppgifter, olika viljor och högljudda diskussioner.

Att dessutom behöva utstå en oro, känslor av olust, att bli uthängd som inkompetenta, uppleva sexistiska kommentarer, anklagade för jäv, att det måste kapas i tjänstemannaleden och bli kallad för ”jävla ordrunkare”, är för mycket begärt på normala arbetsplatser.

Anklagas för hårt samtalsklimat – företagshälsan inkopplad mot politiker från Landsbygdspartiet: "Det är ett sätt att försöka tysta oss" (22 november)

Att dessa känslor kommer från det högsta beslutande organets vissa led, alltså från några som har det yttersta arbetsgivar- och arbetsmiljöansvaret, gör inte saken lättare.

"Vi lägger inte munkavle på något parti" – kommunalråden i Härjedalen reagerar på Landsbygdspartiets kritik (23 november)

Vi önskar i stället att politiker och tjänstemän tillsammans kan skapa en kreativ och bra arbetsmiljö med respekt för varandras åsikter och tillsammans höja nivån på våra diskussioner för att skapa bästa förutsättningar för vår kommun och dess invånare. Kommunen ställs inför stora utmaningar och vi är i behov av inflyttning, få folk att bo kvar samt skapa möjligheter för företagande.

För oss är det tack vare våra fantastiska, kompetenta och tålmodiga kollegor som framåtandan byggs, framtidstro skapas, handläggningstider kapas och att kreativiteten flödar. Allt för Härjedalens bästa!

Vi är alla ambassadörer för vår kommun, medborgare, politiker, tjänstemän och företagare, vi behöver alla tänka på hur vi agerar i olika lägen. Ni hjälps vi åt och skapar allas vår framtid!

Ett stort tack till våra medarbetare - Tack för att ni finns, vi klarar oss inte utan er! Vi vill även rikta ett tack till alla goda ambassadörer som finns i hela kommunen.

Jonas Kojan, tillväxt- och utvecklingschef

Cilla Gauffin, miljö- och byggchef

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel