Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Nej, alla sa inte ja till besluten om köken på äldreboendena

Jag har genom åren varit starkt kritisk till hur Anders Häggkvist (C) agerat i kommunen.  

När vindkraftsfrågan i Lillhärdal var som mest aktuell, var Häggkvist tillförordnat kommunalråd. Han sa då på ett sammanträde med kommunstyrelsen att jag hade ändrat åsikt i vindkraftsfrågan – en osanning som kom till min kännedom och som jag konfronterade honom med.

Sedan lyckades Häggkvist tillsammans med andra vapendragare på ett helt odemokratiskt sätt vända ett beslutat fattat i kommunfullmäktige, så att vindkraft blev tillåten i Lillhärdal, trots ett nyligen fattat beslut om motsatsen och mot den  gällande översiktsplanen. 

Resultatet blev att två av fullmäktigeledamöterna fälldes för jäv, bland annat en centerpartist, och beslutet ogiltigförklarades av förvaltningsrätten. 

Har då Häggkvist lärt sig något av detta? Svaret är nej, han och hans allierade kör på med samma odemokratiska sätt. 

Ta det senaste kommunfullmäktigemötet, då jag ställde en interpellation om äldreomsorgen och majoritets beslut om kraftiga försämringar för våra äldre, bland annat när det gäller boende och mat. 

Vad gör Häggkvist då? Han håller en presentation på en halvtimme om allt utan att svara på själva sakfrågan. Hur kan kommunfullmäktiges ordförande godkänna detta?

Det som var viktigast för Häggkvist i presentationen var att visa två protokoll från omröstningar angående utredning av äldreboenden och köken. Det Häggkvist gjorde var att försöka skylla på att alla i kommunfullmäktige varit med om att fatta beslutet, vilket var ännu en osanning. Protokollen visar att det inte var alla fullmäktigeledamöter som stod bakom beslutet. Resultatet blev 25 ja, 14 nej.

När jag begär ut denna presentationen gör Häggkvist gällande att detta är ett arbetsmaterial. Men fyra timmar senare är det nya direktiv, nu är det en allmän handling. 

Medborgarna i Härjedalen förtjänar ett tydligare och ärligare ledarskap i framtiden.

Billy Anklew, Landsbygdspartiet Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel