Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: S: Härjedalen behöver ett nytt ledarskap och det nu!

Är valet ett ödesval eller inte? Ja, det beror på dig och mig, vad vi vill ha för utveckling i Härjedalens kommun.

Jag tror på att en fungerande välfärd är grunden för trygghet – vi kommer alltid att prioritera en trygg välfärd före privatiseringar och skattesänkningar för höginkomsttagare. Våra skattepengar ska användas till välfärd, inte vinster.

Jag vill ha en trygg vård och omsorg i Härjedalen. Vi måste bygga anpassade boende för kommande behov, där boendemiljö och arbetsmiljö är i framkant. Personalens delaktighet och inflytande kommer att spela en stor roll för att lyckas, och det är i verksamheterna som den kunskapen finns.

Vågar vi ta den utmaningen? Ja, det gör vi socialdemokrater.

Socialnämndens underskott skjuter i höjden, trots utökad budgetram. Centerpartiet tog över styret i kommunen juni-16 med mottot ”Ordning och reda, Vi ska få ordning på socialnämndens ekonomi”.

Vad har hänt? Trots att fullmäktige skjutit till 12,8 miljoner kronor, så blir minusresultatet högre och högre. 2017 blev bokslutet -17,8 miljoner. Prognosen för 2018 visar på - 19,5 miljoner, om det nu stoppar där!

Härjedalen behöver ett nytt ledarskap och det nu!

Barn och elever i förskola och skola ska ha rätt till det stöd som behövs för att möjliggöra deras resultat. Därför vill jag sätta utbildning i första rummet. Ny gymnasieskola och skolor med bra lokaler måste skapas. Möjligheter till vidareutbildning och omskolning för att klara framtidens rekryteringsbehov såväl inom offentligverksamhet som övriga näringslivet måste förbättras.

Bostäder till rimliga hyror och möjligheter till tomtmark för eget byggande är tvunget för skapa inflyttning. Det stärker även vårt näringsliv, fler människor, lättare att rekrytera personal och därmed företagens möjligheter att expandera. För mig är det självklart att hela Härjedalen ska utvecklas.

Främjandet av kultur- och idrottslivet är också en viktig fråga för en attraktiv kommun. Det starka svenska samhället är byggt på en ovärderlig grund av folkrörelser, kulturföreningar och idrottsorganisationer. Vi vill att glädjen i förenings- och kulturlivet ska kunna delas av så många som möjligt, på så lika villkor som möjligt.

När vi investerar i det gemensamma blir vi starkare och attraktivare som kommun och med det en starkare ekonomi till utveckling och tillväxt i Härjedalen.

Valet är ditt – ansvaret gemensamt. Rösta 9 september för ett tryggare Härjedalen.

Gunilla Zetterström Bäcke (S) kommunalrådskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel