Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi styr resurserna dit de behövs

Det ger säkert en del poäng att häva ur sig ogrundade uppgifter och kritik. Tyvärr kan jag inte ge dig, Rikard Mattsson, ordförande Kommunal Härjedalen, några plus då jag läst din artikel.

Debatt: Vem vågar bli anställd inom äldreomsorgen? (27 mars)

Du säger att resurserna inte är anpassade till kraven: Det är väl bra att socialnämnden beslutat om ett system (TES) som ska möjliggöra att rätt resurser styrs dit de behövs?

Du säger en budget som går back: Alliansen har 2017 tillfört 12,8 miljoner kronor till verksamheten. Det tidigare S-styret la ett sparkrav på 11 miljoner kronor 2016.

Bemanningstalen har sänkts med 30 procent: Du vet liksom jag att omstrukturering sker, och minskar behovet så minskar också bemanningen. Socialnämnden har beslutat att införa omsorgsmätningar av samma anledning – resurser ska fördelas dit resurserna behövs.

Du anger Lov: Det finns en lag om valfrihet för äldre. Att vi i Härjedalen ska frånta våra äldre friheten att välja hjälp, är för mig och många andra inte en acceptabel väg. Detta lär heller inte locka fler invånare till kommunen.

Socialnämndens mål är att vi även i Härjedalen ska individualisera vården och omsorgen, och att brukaren ska ha ett tydligt inflytande på hur och när insatser ska göras.

Detta öppnar upp för våra medarbetare att tillsammans med brukaren planera och genomföra det som behövs på ett värdigt och kvalitetssäkrat sätt.

Målet är också att brukaren så långt som möjligt ska kunna behålla sina förmågor med hjälp av personalen – ett rehabiliterande arbetssätt, som ger högre livskvalitet.

Leif Nilsson (M)

socialnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel