Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Låt den landsbygdsfientliga politiken dö med DÖ

/

Härjedalens oppositionsråd, moderaten Victor Ericsson, hoppas att Stefan Löfvén nu kan tysta ner de "landsbygdsfientliga rösterna i V och MP" när DÖ har gått i graven.

Annons

Efter att Kristdemokraternas riksting röstat för att lämna decemberöverenskommelsen gick Anna Kinberg Batra ut och meddelade att DÖ blivit upphävd kan jag bara konstatera att överenskommelsen är passé och att de övriga partiledarna i Alliansen valt att följa KD:s beslut.

Några frågor kommer med det beslutet, ja.

Mycket sätts på prov nu. Landet måste kunna styras, och statsminister Löfvens ledarskap prövas på allvar. Sedan enkammarriksdagen infördes 1971 har det bara varit majoritetsregeringar tre gånger. Om Palme, Carlsson, Bildt och Reinfeldt kunde måste Löfven också kunna leverera.

Förra mandatperioden då Alliansen styrde i minoritet sökte man stöd för frågorna och lade sedan fram förslag som hade majoritet i riksdagen. Det måste även kunna gälla nu. Vad som dock oroar är att Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått en sådan stor del i regerings- och budgetarbetet. För Sveriges, och framför allt landsbygdens bästa bör nog statsministern tänka i lite andra banor där.

Sett till den politik de partierna gått till val på vore det ett dråpslag mot oss norr om Dalälven.

Vad som känns bra är att debatten nu äntligen kan få handla om de olika alternativen i svensk politik, och inte om den överenskommelse som tagit all energi från debatten.

Sverige behöver nu en politik för hela landet, och om inte Socialdemokraterna tystar ned de landsbygdsfientliga rösterna i V och MP måste nog andra medel till. Min kommentar till de vänsterförslag som kommit fram under sommaren hösten är ”ain’t gonna happen” Att bo på landsbygden med den politiken är inget alternativ.

Punkt slut.

Victor Ericsson (M)

Oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons