Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Vi vill ha en öppen folkkyrka

Annons

Ska du rösta i kyrkovalet 17 september? Frågan kan ställas med anledning att det bara var 12 procent som gick till valurnorna vid senaste kyrkovalet 2013.

Det har hänt en hel del inom kyrkan i Härjedalen sedan dess. Verksamheten i de fyra församlingarna i kommunen finns nu samlad i Härjedalens pastorat som bildades 1 januari 2017.

Det har inneburit ett ökat intresse och ansvar för de politiska partierna att medverka i den framtida planeringen.

Nu har vi bara har ett kyrkofullmäktige för hela kommunen plus Storsjö/Ljungdalen som också ingår i pastoratet. Varje församling har ett församlingsråd för den nära verksamheten.

Det borde öka intresset för att gå till valurnorna för alla kyrkomedlemmar som fyllt 16 år.

Valen till stiftsfullmäktige och kyrkomötet som sker samtidigt har samma förutsättningar.

För oss socialdemokrater är det viktigt att kyrkans ska verka för alla medlemmar i våra fyra församlingar. Vi vill ha en öppen folkkyrka som värnar och utvecklar gudstjänstlivet och vårdar våra kulturella värden och traditioner.

Kyrkans budskap om människors lika värde sammanfaller väl med socialdemokraternas grundsyn när det gäller synen på människovärde och solidaritet. Svenska kyrkan ska vara en viktig aktör i det goda samhälle som vi alla vill vara en del av.

Om du vill påverka kyrkans arbete i Härjedalen är det viktigt att du läser vårt valprogram som kommer i annonser och brevlådor och röstar 17 september.

Rune Berglund (S)

kandidat till kyrkofullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons