Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Direkt från Swedish Drift Championship på Skara Sommarland

På lördag den 30 juni livesänds Swedish Drift Championship från Skara Sommarland.

Totalt livesänds fyra deltävlingar från Swedish Drift Championship i samarbete med Svenska Bilsportförbundet. Sverigeeliten är på plats och gör upp om platserna i SM/RM-serien. I Skara har en helt ny arena byggts upp inför tävlingarna på Skara Sommarlands parkering.

Livesändningen från Skara Sommarland är öppen och kräver ingen inloggning.

Som pluskund i Mittmedia eller prenumerant har du tillgång till massor av livesport på alla Mittmedias sajter och appar. Bland annat: Elitserien i Speedway, Folkrace Mittmedia Cup och hela 350 fotbollsmatcher livesänds bara under sommarsäsongen. Från Elitettan och division 1 herr, ner till division 5 damer och division 7 herrar. Ett unik bredd på livesänd sport man inte får någon annastans för endast 99 kronor i månaden.

Du ser livesändningen i spelaren här nedan:

Läs även: Vi storsatsar på speedway – Mittmedia livesänder från varje omgång

Se mer: Folkrace-tv: Se finalerna och hela reprisen från Nationaldagsracet i Hällefors! Se mer: Folkrace-tv: Höjdpunkter, alla finaler och hela reprisen från Tyckecupen!

SDC-tävlingarna som livesänds är:

• 28 april Mantorp Park - Se reprisen från premiären här

• 30 juni Skara

• 12 augusti Gröndal, Eskilstuna

• 2 september, Sundsvall

Fakta Drifting:"Drifting är motorsporten som växer snabbast runt om i världen.

Tävlingarna bjuder på tuff körning som kräver 100% av både förare och bilar. Driftingbilarna har ofta upp mot 1000 hk och körs på gränsen till vad som är möjligt. Förarna tävlar mot varandra genom en bana där bilen hela tiden ska vara på sladd och den som vågar köra närmast sin motståndare vinner.

Alla utövare bygger sina egna tävlingsbilar vilket är ovanligt när man tävlar på högsta möjliga nivån. De besitter stora kunskaper både i garaget och bakom ratten. Eftersom de flesta utövarna vuxit upp i en generation där sociala medier är en del av vardagen får de ett starkt genomslag.

De yngsta tävlingsförarna är inte mer än 16 år.

Drifting är helt enkelt att åka snyggt på sladd. Farten är viktig, men det är inte alls säkert att den som kör fortast vinner. Istället bedömer man fart ihop med snygg linje genom banan, och hur brett bilen sladdar. 

Ursprungsland för Drifting är Japan. Här hemma kördes de första tävlingarna 2005 och banorna varierar, allt ifrån en kort teknisk bana, till en hel racingbana med långa kurvor." 

Källa: Svenska Bilsportförbundet