Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mariell Bodin tar plats i fotbollens finrum

Till den här säsongen har Mariell Bodin, fotbollsfostrad i Vemdalens IF, tagit steget in elitettan som spelare för ÖDFF. 19-åriga Mariell har spelat alla träningsmatcher och hon hoppas på att få spela i lagets premiär mot Assi på annandag påsk.

Annons

Mariell Bodin från Vemhån är Härjedalens färskaste bidrag till elitfotbollen. Mariell som spelade i Vemdalen under ungdomsåren har även spelat i Myssjö/Oviken och IFK Östersund från vilka hon nu i våras gick till Östersunds DFF.

Mariell Bodin, härjedaling i elitettan.

Någon blyg nykomling i truppen har Mariell Bodin inte blivit. Under vårens träningsmatcher har hon spelat varenda minut då hon har varit frisk.

– Jag tycker att det har gått bra. Lite ovant har det varit med tempot och sedan har jag flyttat ner från den forwardsroll jag alltid haft till att spela yttermittfält, berättar Mariell som tycker att omställningen gått bra.

– Det är främst min spelförståelse som har utvecklats. Allting går fortare och det gäller att ta snabba beslut, säger Mariell som har fördelen att ha riktigt rappa ben vilket visat sig på löparbanorna när hon tävlat för Vemhåns IK i friidrott.

– Min snabbhet räcker till, det tror jag.

Innan premiären mot Assi ska Mariell Bodin spela DM-final mot sina senaste lagkompisar i IFK Östersund.

– Det blir en rolig match och det känns inte fel att möta IFK. Det är ju bra att de också är i final, säger Mariell Bodin

Annons