Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflos prestigevärvning – hämtar in forward från rivalen ÖIK: "Har jagat honom hela sommaren"

Egentligen hade Pontus Dünesius tänkt sluta med hockeyn. Men Brunflo och sportchefen Mats "Fimpen" Palmqvist fick honom på andra tankar. – Det känns som en nytändning. De har stort förtroende för mig, säger Dünesius.

Annons

Pontus Dünesius har skrivit på ett ettårskontrakt med Brunflo.

Skridskorna låg där på hyllan och karriären var ju över för Pontus Dünesius. Efter fjolårssäsongen där han fick lite speltid i ÖIK kände han att det var dags att lägga hockeyn åt sidan.

Några månader senare har han ändrat sig. Mycket tack vare sportchefen Mats "Fimpen" Palmqvists vision för Brunflo och hans roll nästa säsong.

– Jag hade inte räknat med det här, men nu blev det så. Det känns kul. Jag var inställd på att sluta, men Brunflo har hört av sig ett par gånger och efter förra veckan kändes det intressant. De har ett ungt lag och jag kommer få en stor roll där och spela i alla former. Det lockade mig att få ta mycket ansvar och då blev det en bra lösning, berättar Dünesius.

Det var aldrig aktuellt med ÖIK?

– Nej, det var det inte. Jag hade ett möte med dem i våras och då deklarerade de att förtroendet för mig inte direkt var så stort. De såg inte mig som en spelare som skulle spela mycket och det var mycket på grund av det jag bestämde mig att sluta.

LÄS MER: Rutinerade Andreas Eriksson njuter av att vara tillbaka på isen – med Brunflo: "En nytändning"

Bortsett från två säsonger i Borlänge och Sundsvall Hockey har Pontus Dünesius varit Östersunds IK troget. Nu väntar en ny utmaning i lokalrivalen Brunflo.

– Det känns som en nytändning. De har stort förtroende för mig och jag tror att det kommer bli en kul säsong.

Mats "Fimpen" Palmqvist har sedan förra säsongen tog slut velat addera Dünesius till Brunflo-bygget. Nu har han fått sin vilja igenom efter att den 24-årige Östersundssonen skrivit på ett ettårskontrakt.

– En drömvärvning för Brunflo. Jag har ju jagat honom hela sommaren. Känns fantastiskt bra, säger "Fimpen".

– Han är supermotiverad och laddad, och vet att han kommer att få en stor roll i laget med mycket spel både box play och power play , samt ta stort ansvar för de yngre i laget.

LÄS MER: "Andy" Eriksson gör comeback – klar för spel i Brunflo

Annons