Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen revansch för Sveg mot Västerås

/

Trots en väldigt bra tredjeperiod så räckte inte Svegsdamerna till mot Västerås i söndagens returmöte på hemmaplan. Matchen slutade 5-0 till bortalaget.

Annons

– Tredje perioden var nog den bästa under säsongen, sammanfattar tränare Tommy Svensson efter matchen.

Första period var ganska jämnt men i andra tog Västerås över helt och hållet och Sveg hade svårt att komma ur sin egen zon. I det läget var det målvakten Elin Hellström som räddade laget kvar i matchen. Och att Västeråsspelarna var ineffektiva i sina många lägen.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, det var som en psykologisk kollaps, vi slutade åka skridskor, säger Tommy Svensson.

Vad han än sa i periodvilan så verkar det ha hjälpt.

Sveg kom ut som ett nytt lag med ny fart under skridskorna. Svegsdamerna pressade hårt och bet sig stundtals fast i Västerås försvarszon. Domaren tillät ett fysiskt spel vilket verkar ha passat hemmalaget som tog för sig i närkamperna.

Ett par fina lägen borde kanske ha varit mål, men återigen saknades den där riktiga kylan och Västerås målvakt motade de skott som bortalagets backar släppte fram.

Sveg vann skottstatistiken i den sista perioden men Västerås gjorde målen, något av dem lite turligt på studsande puck som ställde Svegs målvakt.

– Tur är ju något man förtjänar också. Vi tar ändå med oss den sista perioden. Så ska vi spela jämnt, då kan vi störa alla lag i serien, säger Tommy Svensson.

Hur ska ni bli bättre på avslut?

– Vi nöter det hela tiden på träningarna men det är som något som satt sig i huvudet på tjejerna, att man inte vågar ta avslut. Men vi nöter på, säger han.

Annons