Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs IK:s Elly Trygg på benen efter otäck smäll

/
  • Elly Trygg med mamma Helena Trygg i fiket på Svegs ishall.
  • Ambulansen hämtade Elly Trygg under matchen i lördags.

Elly Trygg, 13, for med huvudet först rakt in i sargen under lördagens hockeymatch där Sveg mötte Västerås. Hon blev liggande på isen med svåra smärtor i ryggen men kunde stå själv när ambulans kom och hämtade henne. På söndag var hon tillbaka i ishallen, men inte på ute på plan.

Annons

– Det var otäckt, jag tappade andan och blev riktigt rädd, säger Elly Trygg när TH träffar henne i fiket i Svegs ishall under söndagens returmöte mellan Sveg och Västerås. Hon är en av de unga spelarna som plockats upp i Svegs A-lag i division 1 den här säsongen och har fått en hel del speltid i en trupp där varje spelare behövs.

Under lördagens match fick hon ett felskär samtidigt som en Västeråsspelare körde in i henne bakifrån. Nelly Trygg for med huvudet först rakt in i sargen. Det såg riktigt otäckt ut och hon blev liggande på isen i väntan på ambulans. När sjukvårdspersonalen kom till ishallen kunde hon resa sig upp med hjälp, trots svåra ryggsmärtor, och togs till hälsocentralen i Sveg.

Det blev ingen färd till sjukhuset i Östersund.

– De tyckte inte att det behövdes, säger Nellys mamma Helena Trygg.

Västeråsspelaren fick två minuter för tripping. Både Elly och Helena uppfattade situationen som en olyckshändelse.

På söndagen hade Nelly fortfarande lite ont i ryggen och på måndagen blev hon undersökt igen på hälsocentralen i Sveg.

– De klämde och kände på henne och kunde konstatera att det inte var något allvarligt. Så det blir väl att vila lite bara, säger Helena Trygg.

Elly själv verkar må rätt bra, efter omständigheterna.

– Jag vill ut och spela igen, säger hon.

Annons