Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen tvekan – Strömsberg tar Selångers plats i norrtvåan

/

Ett möte med spelartruppen och sedan var saken klar.
Strömsbergs IF tackar ja till den vakanta platsen i division 2 Norrland.
– Det var större enighet än vad jag kanske hade trott, säger tränaren Carlos Santis.

Annons

Han valde att fullfölja sitt kontrakt, trots att Strömsberg åkte ur den norra Svealandstvåan efter ett bittert kval mot IK Franke. Han hade ställt in sig på en säsong i division 3, men måste nu tänka om när Strömsberg åter är ett division 2-lag.

LÄS OCKSÅ: Selånger drar sig ur fotbollstvåan

Bakgrunden är att Selånger drar sig ur division 2 Norrland efter spelarbrist. Strömsberg stod först på reservlistan, tätt följt av IFK Östersund.

Men hos Strömsberg var det ingen större tvekan, och man kommer meddela fotbollförbundet sitt beslut på måndag. .

– Vi hade behövt förstärka truppen ändå, framför allt med offensiv spets. Skillnaden blir nog framför allt att det är lättare att locka nya spelare nu när de vet att det handlar om tvåan, de indikationerna har vi fått när vi pratat med nya namn, säger Carlos Santis.

Strömsberg hade sex säsonger i tvåan bakom sig innan man ramlade ur, och har spelat i norrserien vid ett tillfälle tidigare. Nu blir man det sydligaste laget i en serie som inte har samma geografiska prägel norrut som brukligt.

– Nej, inte för att jag brukar fästa så stort avseende vid det. Men vi har Sandviken och Valbo på nära håll, och korta resor även till Söderhamn och Hudiksvall, säger Carlos Santis som känner stor revanschlusta.

– Sättet vi ramlade ur på var inte roligt. Vi borde inte ha hamnat i kval över huvud taget, och väl där slarvade vi bort det.

Strömsberg har tappat tongivande namn som Sereya Mobaraki, Robin Andersson och Roni Ali, men har ändå lyckats behålla stommen i laget.

Annons