Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna reste sig på Vemvalla

Efter en förlust på lördagen fick tjejerna i Sveg/Vemdalen allt på plats under söndagen och tog en rättvis trepoängare och behåller serieledningen i trean.

Annons

Alltid allerta Camilla Larsson var svårstoppad när härjedalstjejerna vann mot Frösö/KD.

Det blev storförlust hemma mot Brunflo med fyra mål. Men tjejerna i Sveg/Vemdalen kom tillbaka dagen efter och knep en säker trepoängare mot Frösön/KD. Seger med 3-1 i en match som spelades på Vemvalla.

I lördagens tillställing mot Brunflo hade Sveg/Vemdalen svårt att få igång något eget spel och Brunflo vann rättvist. Hemmalaget hade problem att skapa och framförallt att få till bra avslut och därmed stoppade Brunflo den fina segersviten med fem raka trepoängare. Lördagens match på Svegs IP slutade 0-4. Tremålskytten Emmelie Sefastsson satte första bollen i nät redan efter fem minuter.

Men Sveg/Vemdalen reste sig direkt då de drabbade samman med Frösö/KD under söndagen. Visserligen började gästerna bäst och hade ett visst grepp den första kvarten. Men sen tog Sveg/Vemdalen över totalt. Därför kändes det ganska ologiskt när gästernas snabba Kajsa Olsson-Holten på en kontring satte första mälet efter dryga halvtimmen.

Sveg/Vemdalens Johanna Häggkvist kunde dock replikera tämligen omgående och kvitterade minuten efter. I andra satte Felicia Rosén och Malva Zachrisson ett mål vardera och matchen slutade 3-1. En säker trepoängare och därmed befäste Sveg/Vemdalen ledningen i en haltande tabell i division 3.

Klart bättre kämpaglöd hos härjedalstjejerna under söndagen och hela laget ska plussas för en bra insats.

– Spelet såg bitvis riktigt bra ut och det var en viktig seger för oss om vi ska ha en chans att vinna serien, menade hemmatränaren Anders Westfält.

På torsdag väntar Ope på bortaplan.

Matchfakta:

Sveg IK/Venmdalen IF - Frösö IF/Dvärsätt IF 3-1 (1-1)

Mål: Sveg/Vemdalen: Johanna Häggkvist, Felicia Rosén, Malva Zachrisson

Frösö/KD: Kajsa Olsson-Holten

Sveg IK/Venmdalen IF - Brunflo 0-4 (0-1)

Mål: Emmelie Sefastsson 3, Nike Hansson.

Sveg/Vemdalen mot Frösö/KD under söndagen. Hemma vinst med 3-1

Alltid allerta Camilla Larsson var svårstoppad när härjedalstjejerna vann mot Frösö/KD.

Sveg/Vemdalen reste sig och vann säkert mot Frösö/KD under söndagen.

Madeleine Jonsson i målet gjorde en riktigt bra match.

Annons