Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vass Lilja avgjorde

/

Tjejerna i Vemdalen vann rättvist hemma på Vemvalla när Sveg kom på besök. Matchens enda mål gjordes av Cecilia Lilja som distinkt stänkte in bollen i andra halvlek.

Annons

Det blev en tidigare Svegsspelare som kom att avgöra derbyt i damtrean. Målet kom i 79:e minuten där hemmalaget rullade upp ett snyggt anfall på vänsterkanten. Ett långt inlägg nådde Cecilia Lilja som någon meter utanför straffområdet klippte till med sträckt vrist. Ett perfekt avslut och duktiga målvakten i Sveg, Josefine Björling, var chanslös.

Det blev bitvis en ganska bra match mellan lagen där Vemdalen visade sig vara det starkare och segern var helt rättvis då hemmalaget vaskade fram de vassaste chanserna. Bland annat hade Erika Thunell en nick i ribban i första halvlek. Sveg kom till match med två tunga förluster bakom sig. Laget åkte till Vemdalen med fullt lag för första gången i år. Svegstjejerna, som var nära att dra sig ur serien, har bara tränat ihop i tre veckor gjorde sin bästa match.

Tillbaka i Sveg var spelskickliga Camilla Larsson och det var även hon som stod för offensiven. Men hon hade det tufft mot ett stabilt spelande hemmaförsvar. Camilla och säkra Emma Jakobsson höjde sig över mängden i Sveg.

Förlusten var inte mycket att säga om.

– Ett steg framåt för oss. Jag tycker att vi går härifrån med all heder, tjejerna skall ha en eloge. Vi stod upp riktigt bra men orken tröt, dessutom åkte vi på några skador, sa tränaren Tobias Andersson.

Kollegan Andersson i Vemdalen, Palle, var naturligtvis nöjd efter matchen. Segern var även Vemdalens första över Sveg när det gäller damfotboll på seniornivå.

– Vi spelade stabilt och i försvaret funkade det perfekt. Dessutom är det kul att duktiga Hanna Westfält i målet får hålla nollan, sa Palle Andersson.

En laginsats bärgade trepoängaren menade Palle, men imponerade mest på Vemvalla den här lördagen, gjorde Cecilia Lilja och lagkapen Erika Thunell.

Imponerande är även publiksiffran, 182 personer.

Mer läsning

Annons