Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng för Yik i premiären - rättvist enligt båda tränarna

/
  • Spelande tränare Brian Wake hade svårt mot Salas försvar. Arkvibild från förra årets hemmamatch mot samma lag i juni.

Det blev en poäng för Ytterhogdal i lördagens premiärmatch i division 3 borta mot Sala FF. I en tempofylld match mellan två försvarsstarka lag.

Annons

Lagens tränare var överens om att resultatet var rättvist

– Sala är ett bra lag. Vi visste att det skulle bli svårt, säger Ytterhogdals spelande tränare Brian Wake och fortsätter:

– Till slut tycker jag nog att resultatet blev rättvist.

I fjol var han i topp i skytteligan med 19 mål, men mot Sala på lördagen kom han egentligen ingenstans

– Ja, vi lyckades ta bort Wake. Han fick inga lägen alls i dag, säger Salatränaren Henrik Alriksson.

Det var främst Jonas Spårebo som hade som uppgift att vara överrock på Wake, något han klarade galant.

I första halvlek var det mycket ett ställningskrig med två bra försvar. Sala FF var välorganiserat och visade upp ett bra passningsspel. Laget hade mycket boll och agerade rörligt.

Men Sala FF skapade egentligen inte en enda riktig målchans i första halvlek. Det var svårt att komma in i boxen mot ett välsamlat Ytterhogdalsförsvar.

Ytterhogdal tog över lite mot slutet av halvleken och lyckades också ta ledningen i den 43:e spelminuten. Joe Massey var framme och slog bollen i mål efter en frispark. Det var lagets andra heta chans i första halvlek. I början av matchen tvingades Salamålvakten till en räddning på ett närskott.

I andra halvlek startade Sala FF med en stark offensiv. Laget kom i flera anfallsvågor innan Jakob Eklund i den 52:a spelminuten kunde kvittera helt frispelad av Stephen Komaketch. Han hade inga problem att slå bollen i öppet mål. Resten av halvleken blev det åter mycket ett ställningskrig där lagen tog ut varandra och det skapades inga rejäla målchanser.

Brian Wake säger att hans lag ännu inte satt upp något mål för säsongen. Han vill heller inte lyfta fram någon speciell spelare i sitt lag:

– Alla jobbade hårt, berömmer han.

Läs mer: Ytterhogdal siktar mot toppen

Läs mer: Engelsmän får en andra chans i Hogdal

Läs mer: Han assisterar Wake i Ytterhogdal

Annons