Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelsmän får en andra chans i Ytterhogdal

/
  • The Huddersfield Daily Examiner skriver om Sheiden Rogers, som nu får en andra chans att ta upp sin fotbollskarriär, med hjälp av Ytterhogdal.
  • Brian Wake, tränare i Ytterhogdal.

Två unga fotbollsspelare från England får en andra chans att utvecklas i Ytterhogdals IK.

Annons

I onsdags anlände två nya tillskott från England till Ytterhogdals IK. Tack vare fotbollsorganisationen League Football Education (LFE) har man kunnat värva de nya mittfältspelarna Sheiden Rogers från Huddersfield, England och Lewis Moynes från Tranmere.

– Förutom att skapa ett starkt fotbollslag lägger även Ytterhogdals IK stor tyngd på att skapa och träna upp starka spelare individuellt, säger fotbollstränaren Brian Wake.

De spelare som inte har kommit igång med sin fotbollskarriär på hemmaplan kan med hjälp av LFE bli värvade av andra fotbollslag, i detta fall Ytterhogdals IK. Den 19-årige Sheiden Rogers har tidigare provspelat för både Manchester Uniteds och Liverpools juniorlag. Efter en allvarlig fotledsskada hade han nästan gett upp hoppet om en fotbollskarriär och var inne på att istället bli personlig tränare. Det var då han fick ett samtal från League Football Education.

– Det kändes jättebra att få samtalet från LFE och det är en fantastisk chans, säger Sheiden Rogers i en intervju med The Huddersfield Daily Examiner.

De nya spelarna skriver kontrakt för 13 veckor. Dock kan det eventuellt bli färre eller fler veckor beroende på hur de utvecklas. När de kommer till Ytterhogdal börjar hårdträningen på en gång. Laget tränar tillsammans fyra till fem gånger i veckan.

– De nya som kommer och spelar i Ytterhogdals IK är här för att få en andra chans till att utvecklas och bli bättre spelare. När de kommer hit får de en ny start, säger Brian Wake.

Annons