Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte raka segern för Ytterhogdal

/

Efter en riktigt bra första halvlek hade Hogdal avgjort matchen mot Forssa. Dalalaget blev totalt utspelade och 5-0 i paus hade kunnat varit ännu mer.

Annons

Ytterhogdal tog emot Forssa på hemmaplan och körde bokstavligt talat över dem inledningsvis. 5-0 efter 36 minuter och de flesta på Svedjevallen siktade in sig på tvåsiffrigt. Så blev det inte.

Vad som hände i omklädningsrummet i pausen undrar i dag de flesta då hemmalaget var blekt värre i andra. Samtidigt som Forssa ryckte upp sig. Det trygga och snabba spelet som lagmaskinen Ytterhogdal visade upp i första var som bortblåst och hela laget underpresterade med lågt tempo samt en massa individuella felbeslut. Gästerna var faktiskt det bättre laget i andra trots överkörningen i första halvlek

– Jag måste berömma Forssa som i andra halvlek inte hänger med huvudena utan istället visar moral och gör sitt absolut bästa. Vi å andra sidan verkade tro att matchen redan var vunnen och vi kan inte hålla på så om vi ska gå upp den här säsongen, det funkar inte, sa tränaren Ben Smith.

Men första halvan var han med all rätt nöjd med och Ytterhogdal tog därmed femte raka trepoängaren.

Redan efter 2 minuter small det. Per Olofsson tryckte in bollen i nät och därefter rann det iväg väldigt snabbt. Brian Wake bredsidade in tvåan några minuter senare efter det att Hogdal snurrat upp på vänsterkanten. När sedan Jonathan Andersson snyggt nickar in 3-0 efter dryga kvarten efter ett inlägg från höger var det i princip ridå ner för Forssa.

Forssa-tränaren Azmir Talundzic var naturligtvis inte nöjd efteråt. Visserligen hade han fått fyra tunga återbud inför matchen men överkörningen i första halvan gillade han inte.

– Det verkade som om våra spelare satt kvar i bussen under inledningen av matchen. I pausen frågade jag om vi skulle åka på en tvåsiffrig förlust eller kunna åka hem med äran i behåll. Vi valde det senare, konstaterar Talundzic.

– Vi var inte alls fokuserade när matchen startade. Det såg likadant ut när vi mötte Ytterhogdal hemma. Ytterhogdal är ett för bra lag att bjuda på mål. Det som vi tar med oss härifrån är vår andra halvlek.

Annons