Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hogdal bröt mot reglerna - kan förlora poäng i efterhand

/

Sala FF förlorade mot Ytterhogdal med 1-2 efter två drömmål av bortalaget. Men nu riskerar Hogdal att förlora i efterhand - poängen kan gå till Sala i stället.

Annons

Matchen i division tre norra borta mot Sala slutade med vinst till gästande Hogdal efter två fina mål i krysset av Curtis Edwards och Alex Naylor. De tre poängen räckte för att Hogdal skulle klättra upp på tredje plats i tabellen, två poäng före Sala, som också jagar en kvalplats. Det såg ut som att Sala förlorat kampen mellan lagen men nu kan Hogdal förlora poängen i efterhand.

– Ytterhogdal har använt sig av en okvalificerad spelare, berättar SFF:s tränare Henrik Alriksson, för Sala Allehanda.

Sala lämnade in en anmälan till förbundet efter matchen på grund av att en av spelarna i Hogdal tidigare spelat i division två och inför matchen mot Sala inte haft den obligatoriska karenstiden på 30 dagar.

– Vi har använt en spelare från IFK och vi trodde spelaren var 100 procent klar för spel, säger Hogdals spelarrekryterare Magnus Elmkvist.

Misstaget låg enligt Elmkvist i att klubben inte läst dokumenten ordentligt och därför bedömt spelaren som spelklar. Nästa vecka kommer en blankett till Hogdal från förbundet där de ska ge sin version av det som hänt.

– Det är helt och hållet vårt fel om det blivit fel, säger Elmkvist, som poängterar att varken IFK eller spelaren har begått några misstag.

Nu riskerar alltså Hogdal att förlora tre poäng om Svenska Fotbollsförbundet godtar Salas anmälan. Då kliver Sala förbi dem igen med ett poängs marginal. Elmkvist är dock inte särskilt oroad över effekten av anmälan, oavsett poängförlust eller inte.

– Vi kastar ingen yxa i sjön för det här, det försämrar chanserna men möjligheter finns fortfarande (till kval reds. anm.), säger han.

På lördag väntar spel mot Bollnäs som ligger tvåa i serien med tre poängs marginal ner till Hogdal. Tills vidare läggs alltså anmälan åt sidan: fokus ligger på att förhoppningsvis knipa åt sig några fler poäng innan förbundet tagit ett avgörande beslut.

– Hade vi förlorat mot Sala hade vi aldrig fått en anmälan, men om vi har gjort något fel så får vi lära oss av misstagen, säger Elmkvist.

Annons