Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hogdal steget före i hemmapremiär

/

Ytterhogdal tog kommandot redan i början av matchen och gav egentligen inte Järbo någon chans. Den lyckade hemmapremiären slutade 3-0 till Yik.
– Vi dominerade matchen, säger tränaren Ben Smith.

Annons

Det var inget snack om saken. Efter den snöpliga bortaförlusten i premiärmatchen mot Håbo hade Ytterhogdal bestämt sig för att vinna. Laget satte upp ett högt tempo, höll bollen inom laget och tog sig fram på kanterna under den regntunga aprilhimlen över Svedjevallen. Järbo trycktes tillbaka men försvarade sig tappert. Yik hade några chanser utan utdelning, men i den 37 matchminuten satte ständigt farlige Vitalii Rudi bollen bakom Järbos målvakt.

– Det känns bra att vinna matchen, att få tre poäng, mot ett bra lag. Det här är inget lag man bara kör över, de vann mot Sala förra veckan. Vi gjorde en riktigt bra match, säger Ytterhogdals tränare.

Järbo kom ut bättre i början av andra halvlek, flyttade upp och skapade lite press, men snart tog Ytterhogdal över matchen igen och dominerade resten av halvleken med ett snabbt passningsspel som ofta ledde till attacker längs kanterna och farliga inspel. Volodymyr Rudyi satte 2-0 på en riktigt fin frispark och Jonathan Andersson slog in 3-0 i en situation framför mål, med bara åtta minuter kvar av matchen.

– Vi var inte alls med i första halvlek, kom inte alls upp i den nivå som vi ska spela på. Spelet låser sig och det blir lite frustration, men jag tycker ändå vi gör en spelmässigt bättre andra halvlek, säger Patrik Kilström, tränare i Järbo, som också nämner spelarbortfall och en lång resa som troliga orsaker till att laget inte presterade på lördagen.

– Det är bara att träna på och lägga den här matchen till handlingarna, så får Regnsjö sota för det nästa match, säger han.

För Ytterhogdals del gäller det att behålla sitt fina spel, även om det ibland möjligen fanns tendenser till att rulla för mycket, i stället för att söka snabbare avslut.

– Det är upp till varje spelare, att bedöma utifrån situationen om man ska skjuta eller passa. Men låt oss sätta det i lite perspektiv. Vi har bara tränat utomhus i två och en halv vecka och gör ändå en så bra match. Förhoppningsvis blir vi bara bättre och bättre nu. Vi har ett bra lag, vi kan börja tro på oss själva och börja samla på oss poäng, säger Ben Smith, Yiks tränare.

Nästa helg, den andra maj, väntar Korsnäs på bortaplan.

Annons