Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hogdal utklassade Årsunda

/

Ytterhogdal gjorde en storstilad insats hemma på Svedjevallen när laget körde över Årsunda.
– Jag har aldrig varit med om att bli så förnedrad på en fotbollsplan, sa gästrikarnas tränare Jerry Haaranen efter matchen.

Annons

Både YIK och gästande Årsunda är nykomlingar i trean och båda lagen gick som tåget genom fyran. Men Årsunda har haft en tung start och kom med tre förluster bakom sig när de i lördags gästade Ytterhogdal. Där åkte de på en rejäl smällkaramell då hemmalaget gjorde en kanonmatch. Redan efter sju minuter pangade Brian Wake in ledningsmålet. Redan då verkade matchen vara över då YIK var bättre i allt. Och framåt hade de Brian Wake som fulbordade ett äkta hattrick i första. 3-0 ledningen där kunde varit än större då Hogdal bjöd på rörlighet, snabbt passningsspel med bra bollrull som gjorde gästerna allt mer förvillade. Att dessutom Brian Wake visade storform gjorde inte saken lättare. Wake började som forward och satte fem mål innan tränaren Ben Smith flyttade ner Brian som mittback.

Ytterhogdal har inlett säsongen bra spelmässigt. Men haft svårt att lyckas få till de mål som krävs. I lördags lossnade allt.

– Jag är supernöjd, vi gjorde en bra match mot ett lag som verkligen kämpade. Det är viktigt att målen kommer och att även spelet fungerar, sa Ben Smith som efter matchen berömde hela laget.

Detta med all rätt. Men naturligtvis måste femmålskytten Brian Wake lyftas fram och även spelgeniet Dale Hopson på mittfältet som var hundraprocentig med sina passningar.

– Jag fick bollen på foten av honom vid tre av målen så det blev enkelt för mig, sa Brian Wake efter matchen.

För Ytterhogdal fungerade det mesta. Snabbt passningsspel som många gånger avslutades med läckra långa krossbollar till fria ytterspelare.

– Jag kan bara konstatera att Ytterhogdal var det bästa laget som vi hittills mött, sa Årsunda tränaren Jerry Haaranen.

Han var stor trots brakförlusten och hedrade härjedalslaget. Att han hade tvingats lämna många spelare hemma på grund av sjukdom förklarade inte förlusten.

– Nej, visserligen kräver jag mer av de som var på planen i dag. Redan efter första målet var det över. Vilken rörelse, jag har aldrig varit med om att bli så förnedrad och vilken fotbollsplan de hade och trevligt folk, sa Jerry Haaranen.

Den ende som får fullt godkänt är unge Simon Lötberg gjorde debut i Årsundamålet som räddade en straff samt många fina räddningar i övrigt. Utan honom i målet hade det lätt blivit tvåsiffrigt.

Annons