Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Olofsson ledde Ytterhogdal till seger

Ytterhogdal gör allt i kampen om kvalplatsen upp till Division 2. Nu stod IFK Mora FK för motståndet. Ett motstånd man fullkomligt körde över i första halvlek där Ytterhogdal gick fram till 4–0.

Annons

Ytterhogdal satte full fart direkt och det var i stort sett bara ett lag på plan. 4–0 i halvtid och tre mål av Per Olofsson, som fortsätter övertyga efter skadefrånvaro.

– Fotbollen vi spelade i första halvlek var helt fantastisk. Vi har tränat på att flytta bollen väldigt snabbt på träningarna den här veckan och det kunde man se på planen idag, säger Hogdals tränare Ben Smith.

– Tidigare har vi haft problem med att vi tror att matcherna har varit avgjorda efter att vi gått till halvtid med en stor ledning. Idag gjorde vi inte det utan vi gick fortfarande ut och kämpade och spelade bra.

I andra halvleken gjorde Per Olofsson ännu ett mål och matchen slutade 5–1 till Ytterhogdal. Ben Smith var väldigt nöjd med Per idag.

– Han har haft det jättetungt då han missat stora delar av säsongen på grund av en skada han drog på sig utanför fotbollsplanen i maj i år. Han förtjänar verkligen att det har gått så bra för honom sen han kom tillbaka.

Ytterhogdal ligger nu på tredje plats, med samma antal poäng som Bollnäs och en poäng efter Sala. Två lag som möts imorgon och som den hängivna tränare Ben är, så ska han åka ner till Bollnäs för att se den här matchen.

– Vi har två tuffa bortamatcher kvar mot båda dessa lag och jag hoppas verkligen att det resultatet går vår väg, avslutar Ben med att säga.

Annons